a jak ktoś ma tylko elektryka bo dał się zmanipulować to czym ma jechać?
@blackghost: jak ktoś jest głupi to nic i nikt na to nie pomoże. Ja osobiście przed wydaniem kilkuset tys. zł. jednak prześwietliłbym temat na tyle żeby wiedzieć w co się pakuję.
@SzybkiBLN Kornacki to też już stary wyjadacz motoryzacyjny, któremu pewnie ciężko się pogodzić ze schyłkiem motoryzacji jaką znamy i lubimy. Pytanie: czemu wszyscy tak
@walokid: jakie mają zalety? że rozrządu raz na 200kk nie trzeba robić? Kiedyś jeszcze była cena energii, ale widzę że się powoli wyrównuje z dieslem xD
Gadasz o faktach, a sam wybierasz te na zasadzie cherry pickingu które pasują ci do tezy zlewając ciepłym moczem realne odpowiedzi o zmniejszeniu zużycia, tak samo zlewasz wykopkow którzy piszą ci że diesel a nawet czasem benzyna nie odpali rano i trzeba wymieniać w nich części ktorych w elektrykach nie ma
Gadasz bzdury o totalnym zakazie dieslów, nie wiedząc nawet jak strefa czystego transportu działa (ja też btw jestem jej przeciwny ale wypadałoby wiedzieć czemu jest się przeciwnym, ty masz to w
@Chris_Karczynski: - to, że możesz sam sobie wyprodukować do nich paliwo - to, że dzięki temu nie musisz napychać kabzy wujkowi putinowi albo kolegom ciemnej karnacji którzy nie przepadają za twoją kulturą - również to, że nie zużywasz przy tym skończonych
@kiszczak Ja np. Posiadam mustanga V8 z 2015r i zastanawiam sie w jakim aspekcie mozna w ogole rozwazac wymiane ryku V8 na to dziwne cos elwktryczne? Nie rozumiem dlaczego mialbym kupic elektryka…
@majk_emigrant Ale rozumiesz, ze panuje demokracja i kazdy ma prawo kupic co chce? Nie rozumiem skad taka wojna, dlaczego wlqsciciele elektrykow chca na sile wcisnac je kazdemu? Nie mozecie sobie nimi jezdzic i nie mowic w kolko o nich? To tak jakbym pod kazdym postem o autach wstawial mam mustanga V8 i to jest najlepsze auto swiata… kazdy woli co innego elektro-komunisci…
Ale rozumiesz, ze panuje demokracja i kazdy ma prawo kupic co chce?
@Medicine676: no pewnie, chciałbym żeby tak było, ale z jakiegoś powodu unijni urzędnicy chcą inaczej. Ja nie mam na to wpływu, skupiam się tylko na wadach i zaletach technologii.
@blackghost u---------e się tych elektryków. Dzisiaj moje 1.9 Tdi poległo.
@Thompson91: dzis(-10'C)moje 1.9jtd odpaliło na dzwiek otwieranego garazu. ;) po 2 dniach stania. ale zmarzniete tak, ze biegu wrzucic nie moglem, trza posmarowac linki.
@walokid ale w wojnach o OS chodziło o Vistę która była określana gównem bo nim była xD negowanie faktu że w niskich temperaturach elektryki to porażka to zakrzywianie rzeczywistości
@blackghost: A jak tam: - uszczelka pod głowicą? - odpali klekot na tych mrozkach? - ile oleju bierze? - fajnie się stoi w korku i czuje jak złotówki uciekają
hehe sa cieżary nie?
Niech zgadnę zasięg 50 kilometrów bez ogrzewania i najlepiej jezdzic wkoło komina.
Mam nadzieję że teraz właśnie w taką pogodę jeszcze bardziej rozumiecie jak daliście się oszołomić ecoświrom
#ekologia #motoryzacja #zima #tesla #pogoda
@blackghost: jak ktoś jest głupi to nic i nikt na to nie pomoże. Ja osobiście przed wydaniem kilkuset tys. zł. jednak prześwietliłbym temat na tyle żeby wiedzieć w co się pakuję.
@SzybkiBLN Kornacki to też już stary wyjadacz motoryzacyjny, któremu pewnie ciężko się pogodzić ze schyłkiem motoryzacji jaką znamy i lubimy. Pytanie: czemu wszyscy tak
@walokid: jakie mają zalety? że rozrządu raz na 200kk nie trzeba robić? Kiedyś jeszcze była cena energii, ale widzę że się powoli wyrównuje z dieslem xD
Gadasz o faktach, a sam wybierasz te na zasadzie cherry pickingu które pasują ci do tezy zlewając ciepłym moczem realne odpowiedzi o zmniejszeniu zużycia, tak samo zlewasz wykopkow którzy piszą ci że diesel a nawet czasem benzyna nie odpali rano i trzeba wymieniać w nich części ktorych w elektrykach nie ma
Gadasz bzdury o totalnym zakazie dieslów, nie wiedząc nawet jak strefa czystego transportu działa (ja też btw jestem jej przeciwny ale wypadałoby wiedzieć czemu jest się przeciwnym, ty masz to w
@Chris_Karczynski:
- to, że możesz sam sobie wyprodukować do nich paliwo
- to, że dzięki temu nie musisz napychać kabzy wujkowi putinowi albo kolegom ciemnej karnacji którzy nie przepadają za twoją kulturą
- również to, że nie zużywasz przy tym skończonych
@Medicine676: no pewnie, chciałbym żeby tak było, ale z jakiegoś powodu unijni urzędnicy chcą inaczej. Ja nie mam na to wpływu, skupiam się tylko na wadach i zaletach technologii.
@Thompson91: dzis(-10'C)moje 1.9jtd odpaliło na dzwiek otwieranego garazu. ;)
po 2 dniach stania. ale zmarzniete tak, ze biegu wrzucic nie moglem, trza posmarowac linki.
A jak tam:
- uszczelka pod głowicą?
- odpali klekot na tych mrozkach?
- ile oleju bierze?
- fajnie się stoi w korku i czuje jak złotówki uciekają