Aktywne Wpisy
brainmixer +142
W sklepie mi te płytki się podobały, a tutaj... już sama nie wiem.... Pytałam się fachowca, ale on mówi, że tak ma być. W komentarzu więcej zdjęć. A co Wy myślicie Mirabelki i Mireczki? Jest ok?
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
#remontujzwykopem #remont #budujzwykopem
kukold +4
Gdzie najlepiej szukać fachowca do zrobienia strony dla kliniki stomatologicznej? Chodzi o prosty system do rezerwacji wizyt z przypominaniem przez sms i całe zarządzanie do tego, hosting, adres, maile itp. Widziałem gotowe abonamenty ale drogo to wychodzi dla więcej niż jednego stomatologa. Ile coś takiego może kosztować? Nie chcę żeby mnie naciągnęli bo to raczej szybka robota. Mogę zapłacić do tysiąca jak będzie porządnie i ładnie wykonane.
#programowanie #pracait
#programowanie #pracait
Moja dziewczyna jest bardzo przywiązana do miasta w którym mieszka - Warszawy. Wstępnie ja nie byłem przywiązany do żadnego miejsca, jednak w ostatnim czasie odziedziczyłem po dziadku dom w mieście należącym do aglomeracji śląskiej. 130m2, duży ogród, dla mojej generacji rzeczy praktycznie nieosiągalna w przy obecnym rynku nieruchomości. Problem z tym, że zgodnie z prośbą dziadka - dom ma zostać w rodzinie, nie wolno mi go sprzedać, bo był do niego bardzo przywiązany. Spoko, chciałbym tam mieszkać, jednak mam problem z zachęceniem do tego mojej dziewczyny.
Obecnie wynajmujemy mieszkanie razem w jednej z droższych dzielnic Warszawy, nie pochodzę stąd i za bardzo mi się tu nie podoba. Mimo że dostałem ten spadek to nie ma opcji by przeprowadziła się na śląsk, bo tu ma znajomych i pracę, którą bez problemu znalazłaby w nowym mieście. Namawia mnie, żebym nie dotrzymał prośby dziadka i sprzedał (prawnie nie jestem zobligowany, żeby słowa dotrzymać), jednak nawet gdybym to zrobił to w Wawie dostałbym maksymalnie 3 pokojowe mieszkanie w dzielnicy którą ona sobie umarzyła. Czyli mieszkanie w małym kurniku zamiast w dużym domu, który już teraz mam. Kompromisem byłby wynajem tego domu, ale raczej nie przybliży nas to do własnego mieszkania w Warszawie jak będziemy ciągle płacić innemu landlordowi grube pieniądze.
Bardzo mi się nie podoba, że tak mnie zachęca do złamania prośby dziadka, decyduje co mam zrobić ze swoimi pieniędzmi, żeby realizować jej marzenia. Z drugiej strony, może ma rację, nie jestem przywiązany do tamtego miejsca, a ona jest do tego i przesadzam. Co sądzicie?
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@Seaurchinseviche: obecnie tak. jak OP wróci i sprecyzuje to zobaczymy co dalej.
@czescmampytanie: op umniejsza, ty się czepiles słówka. Szczerze mówiąc spodziewałem się ciekawszego fikolka byle byś obronił przed własnym ego że masz rację
@Iudex: rzeczywiście po fakcie to najlepszy moment na rozmowę, kiedy już teraz mają odmienne oczekiwania
@Yogi282: story time?
Op by musiał iść do sądu, aby się wydziedziczyć.
@programista15cm: bo ty wiesz lepiej od OPa co miał na myśli xD g---o wiesz tak jak i ja poza tym, że chodzi o jakichś znajomych, a już sobie dopisałeś ckliwą historyjkę i na jej podstawie próbujesz cokolwiek argumentować.
-pokoleniowy dobytek i kapitał zbierany dekadami, swoje miejsce na ziemi
-realizacja wielkomiejskiego marzenia karynki która nawet nie jest matka twoich dzieci
A z tym domem to też się nie ciesz. Sam kilka lat temu odziedziczyłem dom ponad 200m2 i działkę 1400. Niby spoko, jednak właśnie zamierzam to sprzedac albo wynająć. Ilość roboty i kosztów wokół tego to jakaś kpina. Nie możesz wrócić do domu i zająć się sobą, non stop coś do zrobienia. Jak tobie też to nie przypasuje to będziesz żałował i to mocno