Aktywne Wpisy

plyty_chodnikowe +120
Przyznaj się, bez wstydu o-------ś takiego polskiego burgera a'la budka fast food na dworcu w Kielcach czy innych Gliwicach, co? Miękka bułka z sezamem, przypieczony kotlet z psa, prażona cebulka, musztarda sarepska, kwaśne plastry ogórka, okazyjna sałata, keczupu tortex n------e tyle że wycieka wszystko bokiem...
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #lata90
źródło: IMG_0726-825x465@2x
Pobierz
cytmirka +24
Cóż mogę rzec, to chyba dobry moment na reklamę #kartkicytmirki na moim ulubionym tagu #wykopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
Jeśli chcecie Waszej parze sprawić piękna kartkę świąteczną (polecam personalizowaną), to serdecznie zapraszam!
W zeszłym roku kilku z Was otrzymało moją kartkę w prezencie. Proszę pamiętać jednak, że taka kartka raczej w wartość prezentu się nie wlicza, przynajmniej nie
źródło: 4C4D6E58-6808-4EE4-8C20-0D89A7F99CF7
Pobierz

Dla porównania moje kuzynostwo mieszkające za granicą mające nie więcej niż 35 lat posiada już conajmniej 3 dzieci.
Mój przykład jest prosty. Mieszkam w nie swoim mieszkaniu, które ma 2 pokoje, ale ustawne jest jak kawalerka. Od kilku lat odkładamy na własny dom, ale wszystko poszło tak do góry, że wizaż mam wrażenie, że cofamy się w tył. Może w tym roku uda się wziąć kredyt ze solidnym wkładem własnym (ale bez szału) i może wtedy dopiero pierwsze dziecko, jak będziemy mieli perspektywę na życie, w którym wszyscy razem się pomieścimy razem.
A oprócz tego, pomimo iż dostawaliśmy podwyżki w każdym roku, to czujemy wyraźnie, że zbiednieliśmy…
1a. Podczas ostatnich rządów głośno było o śmierci (jasne, że poród się z tym wiąże, ale jak płód nie żyje to po co to ciągnąć?) czy ogólnie patologicznych sytuacjach w szpitalu (jak szukanie płodu po kanalizacji) - mi się takie traktowanie nie widzi.
1b. Badania prenatalne istnieją, ale wg NFZ machniemy USG i gitówa. Skoro medycyna i technologia na to pozwalają, to czemu masz w gruncie
Do tych co nie mają mieszkań. Przecież jest program kredyt bez wkładu własnego, gdzie nawet single biorą kredyty
@suckmyduck: w złotówkach może nie kosztuje ale czasu od groma kosztuje,
jak najbardziej 1 dzieciaka można przeliczyć na kredyt na 1 mieszkanie 2-pokojowe
w sensie takim, że jak kogoś stać na dzieciaka czy kolejnego dzieciaka to równie dobrze go stać spłacać kredyt na kolejne mieszkanie
@DJ_QBC: ok Oski
największe wsparcie od rodziny to jest brak długów i zamartwiania się czy twoi rodzice dają sobie rady czy zaraz zdechną jak psy
@Krol_Karo: tylko może dlatego, że właśnie w każdym z tych krajów popełniono te same błędy jak np u nas gdzie próbuje się ekonomię oprzeć o developerkę, bo jak wiadomo ceny mieszkań tylko rosną. Już teraz jest więcej mieszkań niż rodzin, ale jak się rozszaleje to może dojść w pewnym momencie do tego,
@kwaz1: Nie.
Sprawa jest na tyle zbadana, że dokładnie wiadomo dlaczego tak
@dzem_z_rzodkiewki: wsparcie = zaopiekowanie się dzieckiem od czasu do czasu
nazwanie mnie oskim, gdzie pochodze z rodziny gdzie matka nauczycielka utrzymywala mnie i bezrobotnego ojca, a wczesniej jeszcze starszą siostrę = xD