@Kinda tak jak powyżej, Philipsa najczęściej uszkadzają ludzie którzy nawet nie wiedzą że PZ to inne gniazdo i ładują śrubokręty PZ o rozmiar albo dwa za małe w śruby PH.
Sam byłem zdziwiony jak dużo ludzi myśli że i jedno i drugie to krzyżak i potem bluzgają że szajs
Większość tych rozwiązań to jest celowe robienie pod górkę użytkownikowi i utrudnianie mu naprawy własnego sprzętu, ale hex i przede wszystkim torx to zajebista sprawa.
@bukszpryt: tak pomyślałem, gdy zobaczyłem jakie śrubki ma mój laptop :/
@EnderWiggin: @bukszpryt @Cinoski Ale "ciesielskie/stolarskie" PZ czyli tu nazwany pozidrive bije zwykłego krzyżaka/phillipsa zawsze bez porównania. Taka niby drobna różnica a skuteczność bez porównania
@bukszpryt i tak i nie. Chociażby taki przykład. Czasami zastosowanie niecodziennego otworu utrudni wandalizm. Jeśli to jest np. w miejscu publicznym. Wandalizm jest najczęściej wynikiem okazji. A więcej będzie okazji, że ktoś ma scyzoryk i krzyżaka i coś sobie dla żartu odkręci, niż takich, że ktoś ma konkretne rozwiązanie pod ręką.
źródło: temp_file8504864495219299007
PobierzSam byłem zdziwiony jak dużo ludzi myśli że i jedno i drugie to krzyżak i potem bluzgają że szajs
@bukszpryt: czemu?
@bukszpryt: tak pomyślałem, gdy zobaczyłem jakie śrubki ma mój laptop :/