Wpis z mikrobloga

@NoblePhantasm: Nie może mieć ustawienia "do góry" bo głowica wymaga sporej masy aby się nie bujało podczas pracy (teleskop by tego nie ogarnął). A co do zabezpieczenia to w normalnych tego typu maszynach istnieje - zazwyczaj na misie albo osłonie znajduje się magnes - on zamyka obwód i pozwala na uruchomienie. Pracowałem na takich ale tu zapewne nie jest to nowsze urządzenie.
  • Odpowiedz
@login0654: w jednym kołchozie powiedzieli pracownicy by pociągnęła za linkę od spodu bo taśma produkcyjna sie zacięła. I ta zamiast powiedzieć nie, czekamy na technicznego, to właśnie tak zrobiła. I linka urwała jej dwa palce. Po wszystkim ja zwolnili i jeszcze powiedzieli ze ma szczęście ze ja nie pociągną do odpowiedzialności za przekroczenie uprawnień.
  • Odpowiedz
Nie może mieć ustawienia "do góry" bo głowica wymaga sporej masy aby się nie bujało podczas pracy (teleskop by tego nie ogarnął). A co do zabezpieczenia to w normalnych tego typu maszynach istnieje - zazwyczaj na misie albo osłonie znajduje się magnes - on zamyka obwód i pozwala na uruchomienie. Pracowałem na takich ale tu zapewne nie jest to nowsze urządzenie.

@ThinkBackwards: Typie XD
NoblePhantasm - >Nie może mieć ustawienia "do góry" bo głowica wymaga sporej masy aby...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz