Aktywne Wpisy

Ojciec ma kompa, który już się pod W11 nie nadaje (i5-6gen i 8GB RAM). W10 mu się wysypał po jakiejś aktualizacji. Nie chce mi się go reinstalować, skoro w październiku i tak skończy się wsparcie (ma przedłużone po rejestracji), dlatego myślę o jakimś linugzie. Co będzie najbardziej zbliżone do W10? Myślę o Mincie z Cinnamonem. Fajnie by było, gdyby toto się samo aktualizowało (jak ChromeOS)
#linux #linuxmint #
#linux #linuxmint #

petugh +68
źródło: 1000002157
Pobierz

Istnieje szansa, że zostanę CEO firmy związanej z badaniami medycznymi, zarejestrowanej w USA, i będę pracować zdalnie.
Być może połączę to z aktualnie prowadzoną #jdg i będę się rozliczać przez #ryczalt (razem powinno być blisko #programista15k).
Jaka kancelaria w Polsce pomoże mi przygotować korzystną dla mnie umowę w języku angielskim, a przede wszystkim upewni się, że dzięki jej zapisom nie będę ponosił ryzyk prawnych związnaych z majątkiem firmy czy charakterem badań? Oczywiście planuję działać legalnie, firma też działa legalnie, ale chodzi o maksymalne zabezpieczenie.
Która godna polecenia kancelaria prawna oferuje profesjonalną, zdalną pomoc w tym zakresie?
#pytanie #praca #pracbaza #firma #prawo #medycyna #biotechnologia #nauka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: AdobeStock_229719876-1130x660
Pobierz@mirko_anonim:
@mirko_anonim: 15k na godzinę?
troche biednie to brzmi, chyba że będziesz jedynym pracownikiem w tej amerykańskiej firmie
No brzmi to z każdej strony jak szukanie słupa i to za jakieś śmieszne pieniądze, bo przypomnę 15k PLN to niecałe 4k USD.