Wpis z mikrobloga

  • 10
smażone na łoju wołowym


@arinkao: gdzie i w jakiej formie to kupujesz?

Te bloki 2,5kg w makro ?


@OlekBB: Mirek @donfallo wysłał mi filmik, jak gościu robi dobre steki i ten kucharz zaznaczył, że są wyjątkowe i smakują jak z grilla bo użył do smażenia łoju wołowego, ja nie smażyłam wcześniej na smalcu bo mi śmierdzi, ew. na maśle klarowanym ale kupiłam ten łój,
arinkao - >    smażone na łoju wołowym


@arinkao: gdzie i w jakiej formie to kupujes...

źródło: loj-wolowy

Pobierz
  • Odpowiedz
ja nie smażyłam wcześniej na smalcu bo mi śmierdzi


@arinkao: ja tylko zaznaczę, że smalec śmierdzi (przynajmniej niektórym) tylko na początku i podczas smażenia. Potem kotlety smakują jak ambrozja!
  • Odpowiedz
Efekt? Nic nie śmierdzi, kotlety są delicious, łój zostawiłam w lodówce z przeznaczeniem na smażenie mięsa.


@arinkao: Na smalcu (nie wiem jak wołowym) robi się nawet pączki i faworki i nie przesiąkają smakiem smalcu. Zresztą- są o wiele lepszu niż na oleju, bo kruche, ale mało cukierni je robi ze względu na koszty.
  • Odpowiedz
@arinkao: ale opinia o tym łoju:

Najlepszy łój jaki kiedykolwiek udało mi się kupić. Wyjątkowo aromatyczny z lekkim posmakiem przypominającym białą czekoladę.


chłop mi obrzydził białą czekoladę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz