Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ale mnie w-----a ten kredyt. Moim problemem nie jest rata, a fiksacja na punkcie jak najszybszej spłaty. Kredyt to ogromne obciążenie psychiczne dla mnie. Zarabiam bardzo dobrze a jedyną moją satysfakcją z tych pieniędzy jest spadająca liczba w aplikacji bankowej. Ciągle tylko przeliczam scenariusze spłaty, ile czasu mi to zajmie, jak bardzo spadnie rata i marzę o fajnych rzeczach, które będę mógł sobie kupić jak już spłacę.

Żyję z zepsutym telefonem bo myśli o wymianie zabija myśl o rozczarowaniu związanym z mniejszą nadpłatą niż zakładałem.

Nie wiem jak ludzie żyją z takim obciążeniem po 30 lat, dobija mnie myśl, że jak powinien mi się noga to też będę się z tym męczył bardzo długo. #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim typciu wyżej dobrze mówi, rozważ terapie. jak mówisz że dobrze zarabiasz, to odloz poduszke finansowa taka, że nawet jak przez kilka lat nie będziesz miał pracy, to na ratke starczy. no i możesz się ubezpieczyć od utraty pracy, zdrowia etc
  • Odpowiedz
jak mówisz że dobrze zarabiasz, to odloz poduszke finansowa taka, że nawet jak przez kilka lat nie będziesz miał pracy

@powodzenia: Żeby kilka lat nie pracować nie wystarczy dobrze zarabiać, trzeba w #!$%@? dobrze zarabiać, albo bardzo mało wydawać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiesz jak żyją? Normalnie, nawet jeżdżą na wakacje. Niektórzy to mają nawet więcej kredytów, które dają radę spłacać i żyją w spokoju.
Oczywiście wolałbym go nie mieć ale spokojne życie we własnym mieszkaniu mi to rekompensuje z nawiązką
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: racja, zle napisalem (choc nie do konca, bo u mnie w mbanku nadplacam tez zawsze jakies odsetki o ktore jest potem pomniejszana kolejna rata).

Miałem na mysli to, ze kiedy nadplaca sie w ostatnich latach kredyt, to większość odsetek jest juz splaconych i nie ma sensu cisnienie ze skroceniem okresu.
  • Odpowiedz
Ciągle tylko przeliczam scenariusze spłaty, ile czasu mi to zajmie, jak bardzo spadnie rata i marzę o fajnych rzeczach, które będę mógł sobie kupić jak już spłacę.

Żyję z zepsutym telefonem bo myśli o wymianie zabija myśl o rozczarowaniu związanym z mniejszą nadpłatą niż zakładałem.

@mirko_anonim
  • Odpowiedz