Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +520
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
Urynowyurynator +32
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Ale mnie w-----a ten kredyt. Moim problemem nie jest rata, a fiksacja na punkcie jak najszybszej spłaty. Kredyt to ogromne obciążenie psychiczne dla mnie. Zarabiam bardzo dobrze a jedyną moją satysfakcją z tych pieniędzy jest spadająca liczba w aplikacji bankowej. Ciągle tylko przeliczam scenariusze spłaty, ile czasu mi to zajmie, jak bardzo spadnie rata i marzę o fajnych rzeczach, które będę mógł sobie kupić jak już spłacę.
Żyję z zepsutym telefonem bo myśli o wymianie zabija myśl o rozczarowaniu związanym z mniejszą nadpłatą niż zakładałem.
Nie wiem jak ludzie żyją z takim obciążeniem po 30 lat, dobija mnie myśl, że jak powinien mi się noga to też będę się z tym męczył bardzo długo. #kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@powodzenia: Żeby kilka lat nie pracować nie wystarczy dobrze zarabiać, trzeba w #!$%@? dobrze zarabiać, albo bardzo mało wydawać.
Oczywiście wolałbym go nie mieć ale spokojne życie we własnym mieszkaniu mi to rekompensuje z nawiązką
─────────────────────
─────────────────────
Miałem na mysli to, ze kiedy nadplaca sie w ostatnich latach kredyt, to większość odsetek jest juz splaconych i nie ma sensu cisnienie ze skroceniem okresu.
@mirko_anonim