Wpis z mikrobloga

co ty poerdolisz xD xD

@Notes: o tym, że w nadmorskich miastach Francja masz brak praworządności i wysoki wskaźnik przestępczości. Toteż już nie ma obrazu bogatych Francuzów błogo spedzajacych czas. Jest Afryka północna, bród, smród i ubustowo. Nielegalny handel, zaczepianie turystów, kradzieże i wiele poważniejszych.

@Javert_012824: Maroko, Marakesz to porządek i kultura XD
@Javert_012824: To teraz historia. Całe życie jest we mnie tęsknota za Francją. Francją wyimaginowaną, być może nieistniejącą. Francją ze wspomnień, starych przedwojennych zdjęć i pocztówek. Francją w której urodziła się moja babcia, która n skutek różnych splotów akcji wróciła wraz z rodzicami do Polski w 1945. Mimo wojennej historii (sławetny ruch oporu istniał na prawdę), spadających na pobliskie pole samolotów itp. atrakcji moja babcia tęskniła. Płakała, gdy na Igrzyskach grano "Marsyliankę"
@Javert_012824 nostalgłem. Grałem kiedyś w pierwsze Brothers in Arms. W jednej z misji chodzę w deszczu po jakiejś francuskiej wiosce, a za uchylonym w pokoju oknem tak samo pada ciepły, wiosenny deszcz. Czułem się, jakbym był tam naprawdę.
@Javert_012824: kiedyś udało mi się nawet z dziewczyną obejrzeć wszystkie filmy Louisa de Funes. Gdzieś wygrzebałem kolekcję z angielskimi napisami na torrentach i jako psychofan nieżyjącego już Louisa przekonałem ją do maratonu, który trwał ze dwa tygodnie xd

Louis de Funes chyba jest tak popularny tylko w Polsce, bowiem często filmy z jego udziałem były filmami nadawanymi do kotleta i cała familia oglądała je niezliczoną ilość razy.
@BiuroInterwencjiObywatelskiej: @DOgi sorki panowie ale nie podesle bo duzo postowalem na insta i nie chce zeby znajomi rozpoznali tu moje konto bo strasznie tu szitpostuje ;) a w zyciu jestem powaznym czlowiekiem xD
ale jak pojezdzicie palcem po mapie albo poprzegladacie oferty na bookingu to na pewno cos znajdziecie.
samo saint tropez latem kosztowalo roznie od 400-500€ wzwyz za dobe a ja nocowalem za niecale 200€ wiec roznica spora