Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Na siłownię chodzę już ponad rok, chciałbym to wrzucić na trochę bardziej uporządkowany level. Jak uczyłem się języka, to zajęcie 1vs1 były najlepiej wydanymi pieniędzmy w życiu, więc zacząłem myśleć o jakimś trenerze?
Myślę czy warto iść do takiego on-line - tylko na treningu na żywo poprawi mnie i ustawi od razu, a tak obejrzy sobie filmik, napisze 5 punktów co poprawić i efekt podobny jakbym obejrzał filmik na yt u jakiegoś jeffa nipparda? Czy coś tutaj pomijam?
Do tego czy plan dla amatora cisnącego stówę na klatę na 1RM będzie się czymkolwiek różnił od gotowca z internetu fbw sakera czy tam 5/3/1?
Na plus widzę, że np. taki @Kasahara bierze 250 zł/miesiąc, a to raczej top w Polsce, nie pisze żadnych szamanizmów - cena nie zwala z nóg.
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Trenerzy bazują na sprawdzonych metodach, ponieważ nikt nie wymyśli koła na nowo. Co nie oznacza, ze plany nie są personalizowane. Dobry trener ma kontakt z klientem poprawia jego technikę raz programuje długofalowo pod rozwój GPP i SPP. Samych wersji 5/3/1 sam Wendler zrobił pewnie kilkaset.

Czy ktoś jest się sam nauczyć wszystkiego bez trenera? Mała część ludzi tak nie tylko dociekliwych, ale mających ogromną świadomość ruchu - zawsze trafiają
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem gdzie trenujesz ale ja wziąłem trenera od siebie z siłowni. W cv ma przygotowanie kilku zawodników MMA i nie tylko.

Na klatę bralem 45 RM1 także tym amatorem mnie rozbawiles. Bardzo duży progres z nim zrobilem. Nauczylem się techniki porzadnie i z pilotwaniem się nie raz przygladam 3x większym ode mnie chlopom xD
  • Odpowiedz
@programista15cm: trener na początku napewno spoko żeby pokazać te podstawy ale moim zdaniem powinno się tez nie raz samemu śledzić jakiś innych trenerów/zawodników na YT bo uwierz mi, sam nie raz robiłem jakieś ćwiczenie a potem ktoś pokazał jego delikatna wariacie (inne prowadzenie itp) i nagle czujesz ze wchodzi 100x lepiej. No i po jakimś czasie sam tez będziesz wiedział jakie ćwiczenia bardziej czujesz a jakie nie. Każdy jest inaczej
  • Odpowiedz
@Ncaoj99t: no po 2x10 treningow to dalej sam jadę. Ale kazdy akton przerobiliśmy kilka cwiczen i zalapalen wszelkie podstawy każdego ruchu. Dowolnie jestem w stanie zamieniać ćwiczenia lub po prostu wiem jaki ruch może zadzialac na jaka partię
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ah, zapomniałbym: zależnie od dyscypliny szukaj trenerów którzy mają kwalifikacje potwierdzone, w jakimkolwiek tam sporcie sobie wybierzesz.

I to potwierdzone w NAUCZANIU, a nie po prostu sporcie. Jest mega duża różnica między kimś kto umie robić sport, a kimś kto potrafi go nauczać. Dobry zawodnik może być złym trenerem, tu nie ma prawie żadnej korelacji. Ba, jest wielka różnica między kimś kto naprawdę umie nauczać, a kimś kto zrobił
  • Odpowiedz