Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wczoraj dokładnie zrozumiałem czemu kobiety nie chcą mieć dzieci. Po pracy szybko odebrałam dziecko, pojechałam z nim na zakupy. Zmęczona, głodna. Obserwowałam piękne kobiety, z makijażami, idealnymi włosami. Ze znajomymi, roześmiane, szczęśliwie, zadbane w każdym detalu.
Dotarło do mnie, że nie mam już od dawna czasu aby aż tak o siebie dbać. Życie towarzyskie zamiera, ciągle mam coś do zrobienia, nie mam czasu wolnego od tak a niekiedy nie mam już siły aby gdzieś wyjść, wolę się w ten jeden dzień wyspać.
Będąc taką piękną kobietą, która się rozwija, dba o siebie codziennie, wszystko ma dopracowane nie chciałabym być taka jak ja teraz czyli zabiegana, walcząca z czasem i licznymi obowiązkami.
Rozumiem też dlaczego żony i partnerki stają się później nieatrakcyjne. Nawet mnie to nie dziwi.
Jedyne co mnie ratuje to, że naturalnie jestem dosyć ładna i mam fajną figurę ale zwróciłam uwagę, że to nie ma szansy w konfrontacji z średnią kobietą ale bardzo zadbaną i pięknie ubraną. To ona zrobi lepsze wrażenie i będzie przyciągnąć wzrok.
Przykre jest to, że później praktycznie nikt tego wkładu i ogromu pracy nie docenia. Ludzie oceniają, mówią że już nie jesteś taka jak kiedyś ale pytam kiedy miałabym taka być...
#zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przykre jest to, że później praktycznie nikt tego wkładu i ogromu pracy nie docenia

@mirko_anonim: Czekaj bo nie rozumiem. Mam doceniać kogoś za to że zrobił sobie kaszojada i się z nim użera?
  • Odpowiedz
Rozumiem też dlaczego żony i partnerki stają się później nieatrakcyjne.

@mirko_anonim: Chodzi o to, ze nic nie rozumiesz.
Widzisz powierzchownosc i nic wiecej.
Znam kobiety bezdzietne tak zajete swoja praca i innymi zajeciami, ze wychodza na zewnatrz nieumalowane. Czesto bywaja zaniedbane i w ogole niezbyt atrakcyjne.
W Polsce to jakis tez dziwny obyczaj ubierac sie jak na impreze wychodzac po zakupy na sklepu. Na zachodzie kobiety wychodza do sklepu jakby
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: e tam nie przejmuj sie, ja nie mam i nie bede miala dzieci a i tak nie umiem o siebie w 100% zadbać ( ͡° ͜ʖ ͡°) mąż jak normalny to nie zostawi i bedziesz jego osoba nr 1, glowa do gory
  • Odpowiedz