✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mam pracę siedzącą, nie ćwiczę i mam nadwagę.
O ile wiem, jak poradzić sobie z nadwagą, bo już pilnuję posiłków i waga powoli leci w dół, tak nie mam pojęcia jak ruszyć z ćwiczeniami.
Nie mam na nie zbyt wiele czasu, od rana do popołudnia praca, potem obowiązki domowe, dzieciaki, takie tam. Jakikolwiek czas wolny, jaki mógłbym poświęcić na ćwiczenia to dopiero około 21. Do tego jestem o tej godzinie często mocno zmęczony i ćwiczenia to ostatnia rzecz o jakiej myślę.
Możecie polecić jakieś ćwiczenia dla takich zasiedzianych jak ja? Ewentualnie czego w ogóle szukać, aby to jakoś pokonać? Nie potrzebuję budowania mięśni, czy kondycji na maraton, a chce być po prostu sprawniejszy, czy trochę bardziej rozciągnięty. O taką ogólną sprawność fizyczną mi chodzi.
@mirko_anonim: rano spacer, 2x 50 pajacykow na dzien na lunchu spacer, jakas polowa silka na lunchu ew wstajesz wczesniej co by to ogarnac, wieczorem spacer, min 10k krokiw dziennie, i rusz sie leniwy grubasie a nie wymowki bo uj dzieciaki a nie ojca za chwile beda mialy
@mirko_anonim: praca zdalna czy dojazd do firmy? jesli do firmy to rowerem, jesli robota zdalna to na 100% obijasz sie troche w tym czasie jakies cwiczenia, od groma jest na YT poradnikow dla cwiczen bez obciazen
Mam pracę siedzącą, nie ćwiczę i mam nadwagę.
O ile wiem, jak poradzić sobie z nadwagą, bo już pilnuję posiłków i waga powoli leci w dół, tak nie mam pojęcia jak ruszyć z ćwiczeniami.
Nie mam na nie zbyt wiele czasu, od rana do popołudnia praca, potem obowiązki domowe, dzieciaki, takie tam. Jakikolwiek czas wolny, jaki mógłbym poświęcić na ćwiczenia to dopiero około 21. Do tego jestem o tej godzinie często mocno zmęczony i ćwiczenia to ostatnia rzecz o jakiej myślę.
Możecie polecić jakieś ćwiczenia dla takich zasiedzianych jak ja? Ewentualnie czego w ogóle szukać, aby to jakoś pokonać? Nie potrzebuję budowania mięśni, czy kondycji na maraton, a chce być po prostu sprawniejszy, czy trochę bardziej rozciągnięty. O taką ogólną sprawność fizyczną mi chodzi.
#trening #mirkokosy #sport #cwiczenia #cwiczzwykopem #pytanie #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: https://www.luxmed.pl/assets/media/zestawy_cwiczen_ogolne.pdf