Wpis z mikrobloga

Pogoda w tym roku dopisała jak nigdy, więc lecimy z najpóźniejszym #rozdajo zestawów degustacyjnych #chilizgobim w kilkuletniej historii mojej uprawy!

W środę ma być u mnie na Podlasiu -3 stopnie, więc obecnie całe dnie poświęcamy na zerwanie z krzaków wszystkiego co na nich jeszcze rośnie. A rośnie jeszcze niemało!

Znany wszystkim obserwującym mój tag stół został zapełniony już w sobotę, a z każdą godziną w domu przybywa papryczek.

Żeby zwiększyć szanse na wygraną tym razem do rozdania będą 3 zestawy :) Standardowo tej jesieni w każdym z nich w środku będzie po 55 papryczek - każda innej odmiany.

Losowanie po 24 godzinach spośród plusujących ten post, wysyłka paczkomatem na mój koszt :)

Jeżeli interesuje Was jak wygląda końcówka uprawy to na swojego Instagrama i TikToka wrzucam krótkie klipy ze zbierania owoców i zamykania uprawy.

A dla osób, które nie wierzą w swoje szczęście mam też pewną ilość zestawów do sprzedaży. Jako, że jest to już końcówka to zrobiłem małą przecenę i teraz zestawy są po 65 zł, wystarczy napisać na PW.

--

Więcej na:

https://www.instagram.com/chili_z_gobim

https://www.facebook.com/Chili-z-Gobim-102848334580501

https://tiktok.com/@chili_z_gobim

https://www.youtube.com/channel/UC9OjFapMXB_zSyCWFi2-84Q

--

Mój autorski tag papryczkowy: #chilizgobim Zapraszam do obserwowania :)

--

#chili #chilihead #papryka #papryczki #ogrod #ogrodnictwo #warzywa #hobby #zainteresowania #domowyogrod #uprawa #uprawiajzwykopem #ostrezarcie #rosliny #botanika #rolnictwo #jedzenie #gotowanie #ostresosy #zadarmo #losowanie #gotujzwykopem #uprawiajzwykopem #warzywa #uprawa #lato #slonce #rolnictwo #zniwa #zbiory
Pobierz gobi12 - Pogoda w tym roku dopisała jak nigdy, więc lecimy z najpóźniejszym #rozdajo ...
źródło: Fotoram.io
  • 43
@gobi12 Paprykarz we własnej osobie (ʘʘ)
@Sweet-Jesus Kurczę może to nie to, czasem folia, zwłaszcza taka zniszczona światłem UV, pęka w porywach wiatru w równy sposób przypominający pęknięcie.

No nikt nie mógłby skrzywdzić niewinnych papryczek.
@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Ja właśnie suszę na 5 suszarek :) Jakby Ci zabrakło to śmiało pisz na PW, coś poradzimy :)

@weezyxboss Ja w tym roku nastawiłem już coś koło 5 litrów do fermentacji :D

jak po całym dniu roboty idziesz i zauważasz zmiany :)


@unfal: Dokładnie dlatego to robię ;) Choć w tym roku grubo przesadziłem z ilością i zdecydowanie za dużo czasu mi to zajmuje :)

ale bym zagryzl takim
@Adheziwas: Roczna folia raczej by nie pękła. Przerabiałem takie przypadki ale w foliach które wisiały już dobre trzy lata.
@gobi12 Zostały mi wtedy trzy krzaczki superhotów, więc jak ktoś nieświadomy tego co zrywa się zaczaił to smacznego mu życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gobi12: Również rozdaje a zwłaszcza dla takich osób, które mówią "ja tam lubię ostre i fastfoodach zawsze dobieram ostre sosiwa". Spróbowanie Carolina Reaper zawsze im rewiduje poglądy na temat tego czym jest ostrość XD
@Sweet-Jesus: w fastfoodach to oni se mogą, tam ostre to jak nie ostre - chociaż w tym roku chyba z dwa razy nad morzem widziałem na jakichś budach z zapieksami czy innym kebsem "sos Carolina reaper" - jaki to sos mieli nie wiem, ale świadczy to o tym, że smaki dla tych #!$%@? się popularyzują.
@gobi12: miałam twoje papryczki i zrobiłam oddzielny słoik z takich zółtych mocno pomarszczonych i mój niebieski uznał, że to świetne papryczki do pizzy. Pokroił, rozłożył. Oczy łzwaiły, ale zjeść trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)