Wpis z mikrobloga

Kupiłem 75k USD po cenie prawie spot.

Zawołam sam siebie do tego wpisu za 6 miesięcy i zobaczymy czy dobrze na tym wyszedłem czy zawsze miałem łeb do interesów XD

1 USD = 3,93 PLN

#waluty #gielda #inwestycje
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Jeśli zetną stopy prc. w US i nie będzie szoków zewnętrznych to wtopiłeś. Jeśli wystąpi cokolwiek nieprzewidzianego, to wygrałeś.
  • Odpowiedz
  • 7
@mathmed: Spadek dolana ma dwa źródła, z jednej strony gołębi FED i powszechne przekonanie o soft landing, ale z drugiej uspokojnie sytuacji na Ukrainie, wybory w Polsce i KPO. Jest sporo scenariuszy, gdzie coś się może wywrócić, a jak kupować to w takim punkcie - kiedy nikt tych scenariuszy nie zakłada XD
  • Odpowiedz
@mickpl: To prawda, w tej rzeczywistości więcej rzeczy może pójść źle, niż po myśli. Też uważam, że long term to nie jest najgorsza cena USD. Dodatkowo w nominale w US był mniejszy strzał inflacyjny. Długoterminowy trend USDPLN jest wzrostowy.
  • Odpowiedz
  • 2
@mathmed: No wydaje mi się właśnie, że long term to bardzo bezpieczne, bo niezależnie od tego co się wydarzy kiedyś dolan na pewno wróci powyżej 4.0 XD Najwyżej przekiszę przez rok, nawet jak spadnie na 3,3.
  • Odpowiedz
  • 11
@PL47: Najtaniej masz zwykle w swoim banku. Zadzwoń na infolinię i powiedz, że chcesz kupić 100k dolanów, czasami wystarcza 50k i powiedz wprost, że chcesz kurs lepszy niż na Cinkciarzu i Revolucie.
  • Odpowiedz
  • 57
@Tyfus wierzcie dalej temu mitomanowi w cokolwiek tu pisze. Tak samo w lokatę na 10% u dyrektora banku jak i krach na nieruchach w Polsce.
  • Odpowiedz
powiedz wprost, że chcesz kurs lepszy niż na Cinkciarzu i Revolucie

@mickpl: jaki masz spread na usd/pln w swoim banku? Ja byłem prosić o lepszy kurs bo powiedziałem że wole wymieniać na walutomacie i zmienili mi tak że mam spread minimalnie powyżej 2 grosze. Jaki ty masz?

Finalnie nie ma teraz prawie różnicy między wymianą na walutomacie a pekao bo niższy spread na walutomacie niweczy ich prowizja
Ghost2 - >powiedz wprost, że chcesz kurs lepszy niż na Cinkciarzu i Revolucie

@mickp...

źródło: 430d0a9ab57b598d0cb1fbb1682090a3

Pobierz
  • Odpowiedz