Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Był ktoś z was ma L4 w związku z wypaleniem zawodowym?

Mam już dość tej pracy, rzygam nią, absolutnie nienawidzę tego co robię, całymi dniami chodzę przez to w-------y, nie chce mi sie po prostu tego wszystkiego robić.

Niedługo zmieniam pracę, tylko zmieniam też formę pracy z UoP na B2B, więc wtedy możliwości radzenia sobie z tym będą mniejsze. Wiem, że tam mi się nie poprawi, bo to będzie już 3 firma w przeciągu kilku lat, od kiedy zacząłem to "coś" (co teraz nazywam wypaleniem) czuć, w każdej jest to samo. Jedyne, co mnie trzyma w tym zawodzie to pieniądze i to, że poza obecną działką nic nie umiem i rezygnacja z IT wymagałaby ode mnie wybierania tych najgorszych prac fizycznych.

I teraz tak, spróbowałbym pójść do lekarza, póki jestem na wypowiedzeniu i mam to UoP, może udałoby się dostać L4 i po prostu odpocząć. Tylko co, mam pójść do ogólnego i co powiedzieć, że nie chce mi się pracować? Przecież mnie tam wyśmieją, a nie dadzą na to chorobowe.

A może wy macie jakieś rady jak sobie z tym radzić? Jak pokonać to wypalenie?

#wypaleniezawodowe #praca #pracait #stres #programista15k

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeżeli atmosfera w pracy jest toksyczna to trzeba zmienić zakład. Ale jeżeli chodzi ogólnie o programowanie to przyda się sposób na reset, jakieś aktywności, hobby, wakacje, zmiana otoczenia. Jeżeli po 8 godzinach pracy siedzisz na tagu programowanie na wykopie to wypalasz sie jeszcze bardziej. Jak wyłączasz kompa i idziesz pobiegać, pograć w bilard, poruchać, porobić na drutach albo upiec pizze to zachowujesz równowagę. Jak to nie pomaga no to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: polecam troche odsapnac za wlasne, miesiac, dwa, moze trzy nim wjedziesz na b2b. Przerabialem wypalenie w czasie covidu, mimo zmiany scope w organizacji nie pomoglo to za wiele - na koniec i tak dostalem wypo z dobra odprawa. W 3 miechy sie troche zregenerowalem plus zrobilem sporo tematow ktore lezaly w "backlogu" przez brak czasu. Nowa robota okazala sie duzo lepsza niz poprzednia + wieksza kasa.
  • Odpowiedz