Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki mam już dość. Po gotowaniu śmierdzi w całym mieszkaniu. Mam p*rdolony aneks kuchenny zrobiłem największy błąd ever dałem się namówić na to . Czy da się coś zrobić żeby nie śmierdziało w sypialni i salonie? #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Masz kuchnio-salono-sypialnie

@Dzosz89: To Pan Mirek nie zna najnowszych trendów warszawskiej deweloperki? Józef Wojciechowski mówił, że młodzi tego pragno dlatego kupujo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: fizyki nie oszukasz. Żaden wyciąg nie pokona potężnego bigosu.

Ale trochę pomoże więc mocny wyciąg.

Tylko w takim salonie wtedy nie da się siedzieć bo wyje straszliwie podczas
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Ja też mam aneks, ale mam wyciąg podłączony do wentylacji i jeszcze w mieszkaniu mam wentylację mechaniczną. Jak ktoś gotuje to cyk, okap włączony, wentylacja na drugi bieg i tyle. A z tym, że z oddzielną kuchnią zapach nie rozchodzi się na sąsiednie pokoje to też bujda. Moi rodzice mają kuchnie oddzielnie w bloku i też pachnie. Fizyki i biologii Pan nie oszukasz - Przyrządzane jedzenie pachniało, pachnie i będzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Zapach zawsze się rozniesie, ale da się to zminimalizować. W starym mieszkaniu po smażeniu była masakra, w nowym przezornie przy remoncie zadbałem o kluczową kwestię - wentylację. W kuchni dobry okap z podłączeniem do komina plus dodatkowa kratka wentylacyjna. Przed czymś bardziej smrodliwym (zwłaszcza smażenie np. steków) chwilę wcześniej uchylam okno, okap na maxa, żeby ciśnienie podbiło ciąg i dopiero potem docelowe smażenie. Jak zależy mi na jeszcze
  • Odpowiedz
@czlowiek_klapek: No dokładnie. Albo większy hardcore - bigos albo cebula. Będzie j----o tak, że do szafy Ci wejdzie i ubrania zasmrodzi.

Nawet przemysłowy wyciąg sobie z tym nie radzi w 100%. Już nie mówiąc o tym, że taki wyciąg to jest 70 dB i przebywanie w salonie wtedy jest delikatnie mówiąc nieprzyjemne, a przecież koronnym argumentem za aneksami jest "można gotować w obecności rodziny/przyjaciół". No nie można. Bo wyciąg zagłuszy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: uu wykopek anonim fhuj agresywny xD mam garderobe to moze dlatego ubrania nie jebia ak tu koledzy pisza xD moze przetan byc biedny i wyprowadz sie z tej kawalerki i kup wyciag i podlacz do wentylacji o ile masz Xd
  • Odpowiedz