Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim w tak młodym wieku każdy z nas przeżywa większy lub mniejszy kryzys. Jesteś na początku swojej drogi i to zupełnie naturalne, że nie wiesz co ze sobą zrobić. Mamy pierdyliard opcji do wyboru ale zdecydować się jest trudno, Pamiętaj, że wiele osób studiujących pierwszą pracę zdobywa dupiero po uzyskaniu tytułu, jeśli już szukałeś stanowisk dla siebie to i tak masz lepsze doświadczenie ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Prace fizyczne w restauracji, a te związane z twoim kierunkiem to zupełnie inna rzecz. Nie powinieneś zniechęcać się niepowodzeniami w pracy o całkiem innej charakterystyce. Nie wyrabiałem w pracy na magazynie i mnie zwolnili, a w biurze daję sobie radę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na spokojnie, ja dopiero po studiach ostatecznie odkryłem co chce robić i szczerze jest to tylko pośrednio związane z kierunkiem, który skończyłem.
A co do pracy, to na luzie wreszcie się coś znajdzie tylko trzeba czasu. Najważniejsze to się nie poddawać i konsekwentnie małym krokami iść do przodu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dociagnij chociaz do licencjatu, zeby bylo wyzsze, w miedzyczasie zacznij rozgladac sie moze za kursem jezykowym? skoro tak Ci brak tego angielskiego, ja uczylem sie sie ang dopiero w liceum, razem z dodatkowymi zajeciami, dzisiaj od paru dobrych lat robie na projektach gdzie tylko po ang sie gada, z fartem
a co do roboty, musisz dawac slabe wrazenie albo bardziej sie przykladac jak nawet na stacji Cie nie chca,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kamillosbombos Nie robię żartów, że za dziecka zawsze fascynował mnie kosmos. Planety, galaktyki. Pamiętam, że grałem zawsze w grę "Hugo w kosmosie" czy jakoś tak.
Wątpię, że tak łatwo będzie ustalić, jak czekają nas na 5 semestrze praktyki na 720h. To powiedzą, że wtedy będę mógł zrobić, a teraz trzeba się skupić na przedmiocie

• Odpowiedz
depresja jest gdy nie masz wyraźnego powodu czuć się źle

Bzdura, nie ma takiego wymogu, jak "brak wyraźnego powodu", do tego, aby stwierdzić depresję. Taki "wyraźny powód", jak opisany we wpisie, to wręcz skutek, a nie przyczyna depresji.

Jesteś nieogarnięty i czujesz się źle

Jak
  • Odpowiedz