Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Może ktoś miał taki problem i będzie w stanie pomóc.

Za każdym razem jak spotykam się z nową dziewczyną to na początku (pierwsze kilka spotkań) czuję sie fajnie, zależy mi, cieszę sie relacją itp. Po czasie np po 1.5 miesiaca spotkań nagle zaczynam myślec że ta dziewczyna mi sie nie podoba, mam jakieś bóle w ciele, zaczynam rozkminiac czy to ta dziewczyna mi sie nie podoba czy to cos we mnie jest nie tak (typu depresja, nerwica, zaburzania osobowości itp) przez co jeszcze to nakręcam. Mam jakby dwa stany albo stany rezygnacyje że już mowie że dobra najwyraźniej nie chce z nią byc albo stany w których czuje ze chce z nią byc a te mysli ze nie chce to tylko nerwica.

Dodam że ostatnimi laty miałem poważny kryzys i nerwice z uwagi na samotność w tym brak dziewczyny.

Nie wiem teraz czy to nerwica/depresja tak gada i mam to ignorować czy ja faktycznie nie chce byc z tą dziewczyną? Skąd mam to wiedzieć. Niestety żaden psycholog nie pomógł.

#zwiazki #depresja #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): > cytowany tekst a byłeś kiedykolwiek w jakimś związku? Jeśli nie to zainteresuj się pojęciem „unikającego stylu przywiązania”

Byłem. Jak byłem młodszy to te mysli były słabsze ale i tak końcu sie związek kończył bo wewnętrznie traciłem zainteresowanie (co zawsze sie kończyło poważną nerwicą). Najdłuższy związek 1.5 roku.

Nie pasuje do mnie chyba ta diagnoza, jeśli chodziło przyczyny to na pewno nie miałem obojętnych rodziców (bardziej w druga stronę),
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): .

Po czasie np po 1.5 miesiaca spotkań nagle zaczynam myślec że ta dziewczyna mi sie nie podoba, mam jakieś bóle w ciele, zaczynam rozkminiac czy to ta dziewczyna mi sie nie podoba czy to cos we mnie jest nie tak (typu depresja, nerwica, zaburzania osobowości itp)

Na początku znajomości jesteś zauroczony i nie widzisz jej realnej. Jak po pewnym czasie zaczynasz zauważać realną osobą (a nie Twoje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim sabotowanie relacji i szukanie wad w drugiej osobie, albo uciekanie gdy relacja nie jest zła ale druga strona wydaje się ze chce robić kolejne kroki w relacji to kwalifikuje się pod unikający styl przywiązania. Nie trzeba mieć w 100% unikowego stylu można mieć jakieś zachowania bezpiecznego lub lekowego stylu przywiązania. Liczy się ta przewaga zachowań i łagodzenie zachowań które podpadają pod unikowy lub lekowy styl przywiązania by dążyć do bezpiecznego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Anonim (nie OP): .

Po czasie np po 1.5 miesiaca spotkań nagle zaczynam myślec że ta dziewczyna mi sie nie podoba, mam jakieś bóle w ciele, zaczynam rozkminiac czy to ta dziewczyna mi sie nie podoba czy to cos we mnie jest nie tak (typu depresja, nerwica, zaburzania osobowości itp)

Na początku znajomości jesteś zauroczony i nie widzisz jej realnej. Jak po pewnym czasie zaczynasz zauważać realną
  • Odpowiedz