Wpis z mikrobloga

• 0
@mk321 jak już wiele razy wspominałem w IT jest takie nagromadzenie kredytów że samo to powinno kierować te branży do wcześniejszej emerytury. Czujesz takie coś, idziesz do sklepu a tak chwilo ci się saef zarobkami i że nie nie musi robić, albo do lekarza mówi ci weź jebnij swoja robotę u nas ciągle szukają 20k za samo włączenie kompa
  • Odpowiedz
ale co z tego ze chce jak 90% z nich się nie przebije?

@Felixu_enjoyer @Erravi @mk321 @bb89: Uwielbiam te wykopowe argumenty XD

Może i się nie przebije, ale konkurencja na rynku pracy będzie taka jak w Indiach. Tam praktycznie każdy już umie programować. Trzeba będzie się jeszcze bardziej starać i rozwijać po pracy. Dla kogoś kto będzie normikiem np. mającym 2-3 dzieci, żonę, jakąś inną zajawkę np.
  • Odpowiedz
@mk321: połowa ludzi chce zmarnować rok na naukę xd zobaczcie sobie grupki na fb ile ludzi wstawia tam swoje CV, a potem zobaczcie ile z nich na LinkedIn ma faktycznie prace - niewiele. Oczywicie projekty maja na podobnym poziomie co ja gdy zaczynałem, ale teraz to nic nie daje
  • Odpowiedz
@exori_vis: XD typie. W indiach kazdy umie programowac? Dlaczego wiec tak stosunkowo mało ich? Czemu ludzie zatrudniaja w europie skoro maja bezdenne indie?
Młode byczki? xD Pamietam byl taki wpis i powtorze sie, programowanie to nie ta branza zeby przyszedl mlody i bedzie z---------l 12h dziennie zeby sie przypodobac, bo senior ogarnie to w 3h popijajac kawe ze starbucksa. Tez jak klient bedzie mial jakiegos asapa to mlody zesra sie
  • Odpowiedz
  • 6
@mk321 nie co wyście zrobili z tą branżą, tylko jak dużo jest kijowych innych branż w Polsce. Moja znajoma po 5 latach studiów optometrii i prawie 5 lat doświadczenia straciła pracę i najlepsza oferta to było 5500 brutto plus premie max 2k brutto. Do tego praca do 21. Wkurzyła się, nauczyła się testowania i już po 9 miesiącach pracy miała więcej. Jakby co to przebranżawiała się w pandemii
  • Odpowiedz
@saji:

nie co wyście zrobili z tą branżą, tylko jak dużo jest kijowych innych branż w Polsce. Moja znajoma po 5 latach studiów optometrii i prawie 5 lat doświadczenia straciła pracę i najlepsza oferta to było 5500 brutto plus premie max 2k brutto. Do tego praca do 21. Wkurzyła się, nauczyła się testowania i już po 9 miesiącach pracy miała więcej. Jakby co to przebranżawiała się w pandemii

@saji
  • Odpowiedz