Wpis z mikrobloga

@WielkiNos: ale bez przesady, ktoś miałby zostawić samochód kilometr od domu bez nadzoru, a później iść rano 10 minut tylko po to, żeby móc gdzieś pojechać?

parking prawem, nie towarem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 179
@WielkiNos: Do póki nie zaczniemy zabierać uprawnień za łamanie przepisów ruchu drogowego to nic się nie zmieni.
Głupich trzeba eliminować a nie tolerować.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: dla zdrowia można się przejść na spacer tak po prostu bez powodu, rano przed pracą czy wieczorem przed snem; ale samochód ma być cały czas pod ręką gdyby coś się działo - np. babcia w szpitalu czy pożar w swojej firmie. Są sytuacje gdzie każde 10 minut może wiele zmienić.
  • Odpowiedz
Są sytuacje gdzie każde 10 minut może wiele zmienić.

@winsxspl: Sa tez sytuacje, w ktorej zle zaparkowany samochod moze utrudnic wiele spraw np dojazd strazy pozarnej ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 14
@WielkiNos do pracy jeżdżę autobusem co nie zmienia faktu że auto wolę jednak mieć zaparkowane pod blokiem, chociażby dlatego żeby je móc codziennie zobaczyć czy ktoś mi go nie z-----ł.
  • Odpowiedz
@WielkiNos pod domem to nie problem, mam dwa auta, dwa miejsca parkingowe z platformami, więc na dobrą sprawę mogę upchnąć cztery, ale jak się gdzieś jedzie autem na mieście, a tam nie mają parkingów, to już masakra, nie ma sensownego rozwiązania, pod barberem albo urzędem miasta miejsca se nie kupię ()

• Odpowiedz
@WielkiNos: i oczywiście tępię ludzi którzy zastawiają przejścia czy przejazdy, ale przykładowo mandat za zaparkowanie dwoma kołami na trawie, na której nie przeszkadza ani pieszemu ani innemu pojazdowi to przesada.
Na moim osiedlu jest średnio jedno miejsce na 10 mieszkań (stare blokowisko, ale mieszkam tu od urodzenia), i nawet wliczając że nie wszyscy mają auto to wciąż miejsc jest zdecydowanie za mało. Ludzie stawiają wszędzie gdzie popadnie. Jeśli ktoś zastawia przejście
winsxspl - @WielkiNos: i oczywiście tępię ludzi którzy zastawiają przejścia czy przej...

źródło: 71381216a1841caada5d1d0345d91e5a

Pobierz
  • Odpowiedz
@winsxspl: nie, to nie przesada. Za ten trawnik płaci podatnik, a więc ja, ale też ty. Można wnioskować w urzędzie miasta żeby zrobili tam parkingi, ale póki jest to trawnik, to należy walić mandaty aż się cymbały naucza, że zieleni się nie niszczy.
  • Odpowiedz
@MariuszLowKick: na blokowiskach zazwyczaj teren należy do spółdzielni czy tam dewelopera, a nie UM. Spółdzielni to nie na rękę, bo musieliby wyłożyć pieniądze na wykostkowanie nowej części parkingu. Kwestie finansowe i możliwość napchania sobie portfeli jest ważniejsza niż poprawa warunków mieszkalnych. I dopóki nie zmienią się osoby zarządzające spółdzielniami mieszkaniowymi, to wciąż wielu ludzi będzie łamać przepisy.

UM to też inna para kaloszy, dla nich brak parkingu i wpływ z
  • Odpowiedz
dlaczego więc wyprowadzasz psa dokładnie na ten sam trawnik? i oszczanie tego trawnika przez kundla już będzie okej, ale samochód to źle?

@winsxspl: Ale ja nie mam psa.
  • Odpowiedz
na blokowiskach zazwyczaj teren należy do spółdzielni czy tam dewelopera, a nie UM. Spółdzielni to nie na rękę, bo musieliby wyłożyć pieniądze na wykostkowanie nowej części parkingu. Kwestie finansowe i możliwość napchania sobie portfeli jest ważniejsza niż poprawa warunków mieszkalnych. I dopóki nie zmienią się osoby zarządzające spółdzielniami mieszkaniowymi, to wciąż wielu ludzi będzie łamać przepisy.

@winsxspl: Chyba masz odsamochodowe zapalenie mózgu. Nawet jak zabetonujesz wszystkie tereny zielone na osiedlu
  • Odpowiedz
@WielkiNos: z tym się zgodzę, tutaj przeszkadza pieszemu; to samo parkowanie 10 m od przejścia czy w okolicach skrzyżowań, ale nie przesadzajmy że to poniżej przeszkadza komukolwiek oprócz miejskim konfidentom. trawnika tam i tak już nie ma, jak widać. ludzie tam parkują od dawien dawna, ale znajdzie się ktoś, komu to przeszkadza.
A tu jak najbardziej można by było zrobić parking (daleko od okien, chodnika nie ma, zieleni też już
winsxspl - @WielkiNos: z tym się zgodzę, tutaj przeszkadza pieszemu; to samo parkowan...

źródło: z24452763AMP,Rozjezdzone-przez-auta-trawniki

Pobierz
  • Odpowiedz