Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Miał też być park, ale nie będzie

@Quzin: no akurat nad tym pracują ludzie z Wojszyc i pomimo pisowców z jednej, a sutryka z drugiej to udało im się wypracować jakiekolwiek rozwiązanie i teren pod park zostanie zalesiony przez lasy państwowe
  • Odpowiedz
@Quzin: ja zawozilem raz w niedziele wieczorem kumpla wlasnie na Jagodno w te nowe bloki to juz bylo raczej spokojnie ale te drozki wewnetrze sa takie ciasne, ze jak auta staly po bokach i cos z naprzeciwka jechalo to jedno musialo zjechac bo nie dalo sie przejechac, irytujace to bylo. Poza tym tez wydaje mi sie, ze zbyt duza gestosc ludzi na metr tam wystepuje i tylko jedna droga dojazdowa
  • Odpowiedz
  • 175
Tylko z tymi obrzeżami Wrocławia to tak nie do końca, bo do rynku stamtąd jest tyle ile z np. Nowego Dworu, a bliżej niż Swojczyce czy Pilczyce, o Stabłowicach czy Psim Polu nie wspominając. Po prostu urbaniści i aktywiści dali ciała po całości, ale to, że to będzie tak wyglądało było jasne już po pierwszych planach prac wiele lat temu gdy jeszcze były tu podmokłe łąki o których piszesz.

@puexam: w
  • Odpowiedz
odległość bezwzględna jest nieistotna

@mookie: to może czas dojazdu do centrum potraktuj jako istotny? Szybciej, niż z Jagodna to się z żadnego innego zadupia komunikacją miejską nie dostaniesz. Auto zresztą też, bo wygrzebiesz się za rondo, a potem już jakoś się koła kręcą
  • Odpowiedz
to może czas dojazdu do centrum potraktuj jako istotny? Szybciej, niż z Jagodna to się z żadnego innego zadupia komunikacją miejską nie dostaniesz.

@Ogau: Chyba wykopkom z Łodzi możesz takie farmazon sprzedawać.
  • Odpowiedz
Jagodno dla mnie osobiście jest doskonałym przykładem na absurd, którego nie rozumiem. Z jednej strony młodzi dorobkiewicze "sadzą się" na te nowe mieszkania, nowoczesne budownictwo, przerzucają się argumentami, czemu to oni właśnie wyhaczyli u developera ofertę, jakiej nigdy nikt nie miał i jak to tanio nie zapłacili. Są to też ludzie, którzy pierwsi będą krzyczeć, że podatki są beee, że państwo i samorządy nie powinny w ogóle w nic ingerować, że tylko
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: to teraz czekam, aż mi wkleisz potwierdzenie swoich bzdur na mapach google lub z jakdojade. Poproszę o dojazd na Dominikański i na Dworzec Główny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja tam nie mieszkam, ale potrafię ogarnąć ile kilometrów jest z Psiego Pola czy Leśnicy do centrum albo jakie korki tworzą się na Wojnowie. Jagodno jest beznadziejne, ale akurat komunikacyjnie to jest top zadupie (chociaż dalej komunikacja
  • Odpowiedz
@Quzin podobnie na Lipie Piotrowskiej. Myśleliśmy nad kupnem tam mieszkania 3 lata temu i pojechaliśmy autem na wycieczkę. Nie dało się przejechać między blokami bo auta stały po obu stronach, do tego wtedy wszędzie budowy kolejnych bloków także pewnie teraz nie jest tam lepiej
  • Odpowiedz
  • 28
podobnie na Lipie Piotrowskiej. Myśleliśmy nad kupnem tam mieszkania 3 lata temu i pojechaliśmy autem na wycieczkę.

@Lonate: to jest dobry pomysł przed kupnem mieszkania pojechać na dzielnicę w godzinach szczytu i zobaczyć jak to wygląda.
  • Odpowiedz
Z jagodna do torów tramwajowych jest może kilometr, może dwa i naturalnym wydałoby się zbudować tam linię tramwajową, żeby trochę tę nabrzmiałą sytuację rozładować. Niestety, to przekracza możliwości włodarzy Wrocławia - zajęci są odzyskiwaniem godności, walką o demokrację i prawa mniejszości.

@Quzin: Słyszałem, że główną blokadą jest brak wytycznych co do zbudowania krzyżówki torykolejowe/tory tramwajowe. Teoretycznie technicznie nie jest to problem nie do rozwiązania, ale po prostu brak jest procedur.
  • Odpowiedz
Bylem na jagodnie fakt uliczki osiedlowe waskie, przy niektorych blokach praktycznie nie ma parkingu np dla gosci, jak to mozliwe nie wiem? Wincyj blokow i sloikow wejdzie dzieki temu chyba dlatego, a ze ludzie parkuja gdzie popadnie to jest to nie do opanowania. No ale jak kupujecie nowe osiedle gdzie jeszcze jest pole i tylko projekt, to chyba wam sie podoba?
  • Odpowiedz
to teraz czekam, aż mi wkleisz potwierdzenie swoich bzdur na mapach google lub z jakdojade.

@Ogau: Coś pięknego. No więc zweryfikujmy twoje p---------e szybciutko. Twoja teza: Szybciej, niż z Jagodna to się z żadnego innego zadupia komunikacją miejską do centrum nie dostaniesz.
No więc każdy normalny wrocławianin za ścisłe centrum uzna Rynek. Z Vivaldiego na Jagodnie wg jak dojade do Rynku mamy 35 minut wg rozkładu. Zaznaczam, wg rozkładu, bo
  • Odpowiedz