Aktywne Wpisy

Minieri +274
Oskarek Pietuszewski w 13 sekundzie, Porto - Arouca 1:0
Mirror: https://streamin.link/v/c1a3ec56
#golgif #golgifpl #mecz #fcporto
Mirror: https://streamin.link/v/c1a3ec56
#golgif #golgifpl #mecz #fcporto
źródło: ezgif-33f27428de55c516
Pobierz

#kadlub filmik z ojcem to jest jakis inny film? Tylko z babką film widzialem

Muszę cos zrobić ze swoim życiem.
Zarabiam 4800 PLN netto. Mam dość takiego życia. Przed inflacją było 4500 i bylo lepiej niż teraz. Dramat.
Żona zarabia 3300 PLN netto jako kadrowa ale wszystko idzie w kredo, państwowy żłobek i na dojazdy do roboty. Zostaje jej dosłownie 200 PLN "na waciki".
Nie dzielimy kasy na moje/twoje ale cała reszta jest po mojej stronie - rachunki, jedzenie, zakupy ciuchowe i inne potrzeby no i dziecko (500+ nie zawsze wystarczy ^^).
Do tego każdego miesiąca 10% sumy idzie na poduszkę finansową (już od razu 10-tego jest odkładane) ale poduszka nie jest jeszcze nawet zbudowana ( cel to 6 m-cy bez pracy), bo ciągle coś z nieprzewidzianych wydatków zmusza nas by podbierać.
Poza hipotecznym brak długów.
Szukam sposobu by zwiększyć swoje dochody. Marzy mi się działalność gospodarcza ale może jest jakaś droga, by zarobić 10k. W kodowanie nawet nie wchodzę, bo to nie dla mnie. Obecnie jestem w logistyce, znam bardzo dobrze EN i DE komunikatywnie. Opiekuje sie też klientem ale nie jest to sprzedaż. Firma międzynarodowa ale tylko 50 pracowników. Myślałem o korpo....
Mój teść ma kasę, życzy mi by mnie zwolnili, bo "może wtedy otworzę firmę". Miałem kilka pomysłów ale nie chciał zainwestować w żaden z nich w zamian za zwrot kasy z nawiązką, bo "ja zaczynałem ze śrubokrętem i młotkiem" - tak w 1982 roku jak nie było niczego.
Żona również szklany sufit. Nie lubi HR. Proponowałem księgowość proponować ale jest stanowcze nie, więc zamiast skupiać się na niej, skupiam się na sobie. Szczególnie, że ja mam więcej czasu na rozwój.
Czym zajmujecie się jeśli macie dochody powyżej 7k netto?
#pieniadze #pracbaza #biznes #korposwiat
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@kuncfot - w moim mieście to normalne pieniądze na tym stanowisku. Większość firm chce płacić Ok 4k brutto max. Ja mam 6600 brutto i to dla ludzi jest szok. Średnia płaca w moim mieście
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
Tu jest większy problem
@mirko_anonim: Trochę się jedno z drugim kłóci jakby
Teraz ponosicie konsekwencje swoich decyzji ¯_(ツ)_/¯
Zarabiam więcej w euro niż ty w złotówkach. DevOps zdalnie na kontrakcie dla firmy z Luksemburga
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero