Wpis z mikrobloga

@SzubiDubiDu: i co jeszcze mnie irytuje (a oglądam youtube od jego początków) coraz dłuższe i bardziej natrętne reklamy. Odszedłem od TV żeby nie musieć marnować życia na zbędne treści i reklamy a teraz to samo dzieje się na rzekomo niezależnej, internetowej platformie...
  • Odpowiedz
  • 5
@Pioneer95: this, na początku wprowadzenia reklam na youtubie zwykle to były reklamy po 5 sekund a teraz włączasz jakiś klip muzyczny albo krótki poradnik 5 minut i wita cię reklama 30 sekund
  • Odpowiedz
ale dalej korzystasz z owoców pracy tych kapitalistycznych świń, polaczku.

@Wormditt: klasycznie.
Nie podoba Ci się kapitalizm, ale jakoś chodzisz do pracy, żeby mieć co jeść, lewak zaorany"
  • Odpowiedz
Do tego YT usuęło chyba możliwość (albo nie mogę znaleźć tego w nowym UI) zabronienia dodania reklamy do swojego filmu co kiedyś było możliwością i chyba dają hurtem wszystkim.

@NiBBonacci: Najlepsze jest to, że małe kanały nie są monetyzowane bo hurr durr potrzebna weryfikacja czy to aby nie scamy. No ale reklamy na tych filmach i tak są, tylko, że google zabiera sobie 100% xD
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: głębokie. Ja z drugiej strony blokuję reklamy, bo mnie w-------ą i nie mam zamiaru płacić za cos, co mogę mieć za darmo a frajerzy niech płacą korporacji, która biedna nie jest xD Póki to legalne, to tak będę robił, a za te abonamenty srenty premiumy to sobie wole piwko czy pięć kupić, bo tego nie idzie z neta za darmo ściągnąć jeszcze xD
  • Odpowiedz