Wpis z mikrobloga

to jest proste, pracując mózgiem otwierasz się na dużo więcej bodźców informacyjnych i je analizujesz. W momencie jak twoi znajomi przeanalizowali 10 jednostek czegoś w 16h to ty zrobiłeś więcej w 10h i zamęczyłeś mózg (mimo że to jest bezsensowne na imprezie to robiłeś to nieświadomie).

Jest to odwracalne jakbyś wyjechał z miasta i zaczął przekopywać rowy albo jeżdzić traktorem cały rok na wsi

@dzem_z_rzodkiewki: fajny post i wydaje się,
  • Odpowiedz
@bojackHorsemanPatataj: Też to rozkminiałem kiedyś i odpowiedź to rutyna. Odkad przestałem chodzić nonstop na imprezy (wtedy mogłem wytrzymać dużo) i żyję mniej więcej tak jak wy (trochę mniej umysłowa praca bo klepanie w IT, ale obstawiam że trochę więcej sportu bo 9x w tyg), to jak już gdzieś pójdę też trudno mi wytrzymać. Często nawet mi się nie chce iść gdziekolwiek. Takie pary, które daja radę, nigdy tej rutyny od
  • Odpowiedz
mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie

dlaczego osoby ktore siedza na fotelu wiekszosc dnia a potem ida na kanape maja slabsza forme fizyczna niz osoby ktore 5-8 dziennie chodza?
  • Odpowiedz
@bojackHorsemanPatataj:

1.Jak do tych wesel się przygotowujesz? Kładziesz się później spać w pt? Wstajesz później w sobotę? Jeśli organizm domaga się snu koło 1 to prawdopodobnie oznacza że zazwyczaj kładziesz się spać przed północą.

2.Co pijesz na weselu? Dorzucasz cukry / kofeinę w
  • Odpowiedz
Zostaje ci czas na ogarnianie spraw, zakupy, dentystę/innego lekarza, gotowanie, sprzątanie, zabawę ze zwierzakiem, rozwój/naukę itd.?

@bojackHorsemanPatataj: sprawy ogarniasz w dzień na zdalnej jak nie ma korkow. Zakupów nie robisz bo catering. Lekarzy w dzień na zdalnej bo nie ma kolejek. Gotować nie ma po co. Sprząta pomoc domowa. Zwierzaka nie mam bo nie lubię bezsensownych obowiązków, a tak powiem, bo mieszkam w bloku i ciągle wyjezdzam. Nauke i rozwój
  • Odpowiedz
@bojackHorsemanPatataj: najbardziej razi z tego posta nieuzasadnione poczucie wyższości. Może jakbyś poczuł się nieco bardziej aspirujący do towarzystwa i w ogóle zależałoby ci na relacji z drugim człowiekiem, to wysiliłbyś się bardziej do zabawy.
  • Odpowiedz
1.Jak do tych wesel się przygotowujesz? Kładziesz się później spać w pt? Wstajesz później w sobotę? Jeśli organizm domaga się snu koło 1 to prawdopodobnie oznacza że zazwyczaj kładziesz się spać przed północą.

Pewnie kładę o się tak jak zazwyczaj około 23:00

2.Co pijesz na weselu? Dorzucasz cukry / kofeinę w trakcie?

Tak,
  • Odpowiedz
  • 11
@bojackHorsemanPatataj: Dla ciebie sport to 15 min dżogingu poprzedzone 30 minutowym przebieraniem się w dżogingowy ałtfit. Dla budowlańca sport to 12 godzinna zmiana przy noszeniu cegieł na 3 piętro.
  • Odpowiedz
fajny post i wydaje się, że celny wchvj. Tylko jak ten mózg i analizę wyłączyć? Musiałbym się sponiewierać chyba do 3 promili, nie mówiąc o mojej kobiecie dla której kieliszek szampana to jest 2h sączenia :D

@bojackHorsemanPatataj: wydaje mi się że jakbyś łyknął psychotropy od kogoś to by cie w sam raz przytępiło. Poza tym nawet nie wiesz jak dużo osób jest na psychotropach bo im tak wygodniej
  • Odpowiedz