Wpis z mikrobloga

Pracował ktoś może dla jakichś niemieckich firm jako programista (najlepiej jako frontend, ale inni tez moga sie wypowiedziec)? Chodzi mi głownie o pracę zdalna z Polski, ale komus kto pracuje na miejscu tez bede wdzieczny za opinie.
Jak tam zazwyczaj wygląda kultura pracy? Bardziej kołchoz czy raczej luz i miła atmosfera?
Wiadomo, że dużo pewnie zależy od firmy, ale chcialbym zobaczyc jakie opinie przewazaja.
Mozliwe ze bede mial oferte stamtad przez moja kontraktornie.
#programista15k #programowanie #pracait
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak tam zazwyczaj wygląda kultura pracy? Bardziej kołchoz czy raczej luz i miła atmosfera?

@TomekABC123: Z opowieści znajomych:
- słaba jakość kodu
- wszystko po niemiecku - nazwy zmiennych, komentarze, dokumentacja
-
  • Odpowiedz
@TomekABC123: ja korzystałem z ich bibliotek, gdzie Niemcy pisali a my je używaliśmy. Mieliśmy też wgląd do kodu i akurat mi się tak trafiło, ze to był jeden z lepszych kodów jaki w życiu widziałem. Bardzo dużo się na nim nauczyłem pomimo wielu lat expa. Dzięki temu też widzę jak w wielu miejscach byłem w błędzie. To może być przypadek, natomiast tam też są mądrzy ludzie. Teraz jak rekrutuję ludzi
  • Odpowiedz
@acpiorundc Polscy programiści są tak samo najlepsi jak Polki najpiękniejsze. Jest u nas dużo zdolnych i łatwiej zrobić świetny zespół techniczne ale nasze cechy narodowe nie pozwalają stworzyć idealnego zespołu. Dopiero dobry anglosaski lider sprawia że taki zespół błyszczy
  • Odpowiedz