Aktywne Wpisy
Minieri +148
Pozdrawiam z kołchozu, zrobiłem sobie właśnie kawkę, czekam ewentualnie na jakiegoś strudzonego, głodnego wędrowca co by mu zrobić hot doga, a za jakąś godzinę zaczną się zjeżdżać złotówy żeby podtankować na dzień. I tak to leci powoli, bardzo spokojna i przyjemna nocka, sporo udało sie poczytać. Miłego dzionka tym którzy za chwilę wstaną.
Sebus44422 +4
Hej...fajnie poczytać oszustwa tego pana ...dlaczego się ukrywa ma anonimowe konto a nie swoje prawdziwe imię i nazwisko ...p.Strojwas tak ma na nazwisko oszust i kłamcą...po pierwsze kłamie sprawa nie tak wyglądała zlecił transport którego nie opłacił nikt za darmo nie pracuje zwlekał z przelaniem pieniędzy za transport licząc że ktoś mu przywiezie rzeczy i nie doczeka się na zapłatę...po drugie nikt go nie straszył śmiercią to on straszył innych i sprawa
Ja już kvrwa nie wiem ile musiałbym zarabiać żeby wejść do tej "elity". Wypadałoby ze 100k miesięcznie żeby poczuć tą lekkość bytu, pewność i stabilizację. Też miewacie takie rozkminy? Że na tle polactwa dużo zarabiacie, ale w sumie to i tak gówno warte dzisiaj? Że poważne pieniądze to się zarabia na ustawianych przetargach i w zarządach SSP a nie klepiąc kod w korpo?
#przegrywpo30 #przegrywpo30tce #wykop30plus #wykop30club #programista15k #programista25k #programista30k #finanse #zalesie #takaprawda
Dajesz dupy że tyle zarabiasz? Czy tradycyjnie informatyk 30k?
Jak chcesz się bawić w piaskownicy z dużymi chłopakami, to musiałbyś walić 1,2-1,5mln miesięcznie.
100k to wciąż będzie piaskownica z pośrednikami, sprzedawcami, przedstawicielami oraz z mirkami od robot ziemnych, małymi developerami
@bojackHorsemanPatataj: To chyba w radomiu, w Warszawie 2-3kk to albo zadupie albo zwykly stary dom na malej dzialce.
Tyle mniej wiecej odkladam co mies (czasem wiecej jesli lepszy miesiac) i nie czuje lekkosci bytu, nadal trzeba pare lat #!$%@? na fajny dom. Mysle ze od 300-500k mialbym juz #!$%@?.
Zgadzam się. Milion rocznie to takie już bardzo przyzwoite pieniądze. Rodzina która nie troszczy się tylko kupuje co potrzeba i kupuje dobre wydaje 30-40k miesięcznie, bez stresu.
I można samochód dobry kupić i pojechać w ciekawe miejsce. I ludzi na tym poziomie znajdziesz sporo i nadal prowadzą normalne życie w Polsce, koło setki znajdziesz w mniejszym mieście/powiecie. Ładny dom, spoko auta i sporo wyjazdów jak ktoś lubi. Stać
Osobiście mam średnio ~30K net na miesiąc i do moich potrzeb życiowych wystarcza, nie martwię się o nic, mam kapitał że mógłbym parę lat nie pracować. Wiadomo że w dużych miastach jest spora koncentracja kapitału, sporo ludzi chce się pokazać to i jeździ trochę lepszych aut, ale to dalej frakcja społeczeństwa. Zresztą jak to mawiają:
"Comparison is a thief of
Natomiast ogólnie mam podobne przemyślenia niby człowiek zarabia parę X więcej od
@bojackHorsemanPatataj: Haha, mam dużo ale inni maja wincyj i ja tez chce… to nie są niestandardowe poglady
@zibizz1: mowi typ z oplem z 2004 przed domem ktory mowi ze Polska to to samo co Japonia i jezdzi na wakacje do Łeby xd
@bojackHorsemanPatataj: Problemem jest twoje myślenie a nie to ile zarabiasz. Ludzie żyjący pożądanym przez ciebie stylem życia rzadko mają dużo mniej niż 40 lat. Gdy dobijesz do 5+ milionów w aktywach zwracających 10% r/r, to co roku możesz sobie kupić nowe sportowe auto do garażu albo nowy domek co 2-3 lata w nowym kraju. 5 milionów brzmi dla
@bojackHorsemanPatataj: Nie, topowi bogacze to nie jest grupa społeczna do której jakoś entuzjastycznie bym aspirował, czy w ogóle z którą wyjątkowo chciałbym się bratać, a już na pewno nie z Wojewódzkim, #!$%@?ńcem.
Dostrzegasz to, co mają, a nie to, jak do tego