Aktywne Wpisy

annlupin +12
śpicie jusz
źródło: annlupin45678
Pobierz
Umeraczyk +15
Ale p------a akcja przed chwilą, obsrałem zbroje nieźle xD
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
Idę se chodnikiem ulicą z pracy i trzech chłopa idzie przedemną, jeden zerknął przez ramię, gwizdnął i stanęli pod ścianą kamienicy, żadnej bramy tam nie było.
Wyciągają fajki bez patrzenia na nie i bacznie mi się przyglądają jak ich mijam no aż mrużąc oczy. Ja na nich tak lekko zerkam, szybka analiza sytuacji.
Dwa szczypiory, dresiki drobne może 70kg w ubraniu i 180cm w
źródło: temp_file3489336488027306695
Pobierz

Zaczyna się łapanka
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn
A ja pisałem że sytuacja z Ukrainą może przyspieszyć decyzję polskich władz. Nie wiadomo jak się tam to rozwinie. Wcale mnie nie zdziwi jak się okaże że po wyborach rząd ostro sobie nagrabi. Mam tego wręcz pewność.
No to mega szkolenie...
@GryzeKisiel: Przysięga jest teraz najmniejszym problemem bo niczego nie zmienia. Aktualnie zgodnie z ustawą o obronie ojczyzny po przysiędze mogą Cię wołać na max 90 dni, ale przed przysiądą także mogą Cię wołać na max 90 dni ¯\(ツ)/¯
Żadna różnica, przysięga została chyba tylko na pokaz
@Benzen: Na potwierdzenie screen z informatora ze strony gov. Tutaj można sobie pobrać.
Jeśli składałeś przysięgę, ale nie chcesz iść to czynnej służby to
źródło: comment_1670490357QjUTvgUxvmKa8WE62ActEQ
Pobierz@GryzeKisiel: Zacznijmy od tego, że po zeszłorocznej aferze się uspokoili z tymi wezwaniami i nie wiadomo jak to będzie wyglądało w przyszłości (może do tego wrócą po wyborach a może nie). Ten wpis z reddita imo mało wiarygodny, konto od 6 dni, pierwszy wpis i żadnych dowodów.
Ale
Taka sama gadka była rok temu tutaj na wykopie. Takie samo zaprzeczanie. A jak tam głębiej popatrzeć to gość wrzucał w odpowiedziach jakieś screeny z dowodami.
źródło: ye0pxydycmqb1
PobierzJak na razie typek zero dowodów, bo zabrali mu zezwanie i nie ma zdjęcia. Ja pierwsze co bym zrobił to zdjęcie wezwania.
Dla mnie śmierdzi fejkiem znudzonego życiem człowieka.
Po drugie to na 99% zdjęcie należące do osoby która miała styczność z wojskiem.
Póki co piwniczaków informatyków nie będą brac. Póki co. Zobaczymy co będzie po wyborach.
Zresztą nei da się powołać do czynnej służby wojskowej osoby która nigdy w niej nie była ^^ Nie tak będzie wyglądać list dla typowego wykopka czy redditowca.
"No właśnie taka była myśl, a oni mnie chcą na kierowce:D Gdzie tu logika?"
OP skomentował, że nie chodzi o kierunek studiów, tylko prawo jazdy kat. B (czyli pewnie koło 90% ludzi można pod to podciągnąć.