Wpis z mikrobloga

@LegendarnyOdkurzacz: W jaki sposób?
A ja pisałem że sytuacja z Ukrainą może przyspieszyć decyzję polskich władz. Nie wiadomo jak się tam to rozwinie. Wcale mnie nie zdziwi jak się okaże że po wyborach rząd ostro sobie nagrabi. Mam tego wręcz pewność.
  • Odpowiedz
Problemem jest to, że składasz przysięgę pod przymusem i stajesz się żołnierzem.

@GryzeKisiel: Przysięga jest teraz najmniejszym problemem bo niczego nie zmienia. Aktualnie zgodnie z ustawą o obronie ojczyzny po przysiędze mogą Cię wołać na max 90 dni, ale przed przysiądą także mogą Cię wołać na max 90 dni ¯\(ツ)/¯
Żadna różnica, przysięga została chyba tylko na pokaz
  • Odpowiedz
@GryzeKisiel: Przysięga jest teraz najmniejszym problemem bo niczego nie zmienia. Aktualnie zgodnie z ustawą o obronie ojczyzny po przysiędze mogą Cię wołać na max 90 dni, ale przed przysiądą także mogą Cię wołać na max 90 dni ¯\(ツ)/¯

Żadna różnica, przysięga została chyba tylko na pokaz

@Benzen: Na potwierdzenie screen z informatora ze strony gov. Tutaj można sobie pobrać.
Jeśli składałeś przysięgę, ale nie chcesz iść to czynnej służby to
Benzen - >@GryzeKisiel: Przysięga jest teraz najmniejszym problemem bo niczego nie zm...

źródło: comment_1670490357QjUTvgUxvmKa8WE62ActEQ

Pobierz
  • Odpowiedz
@Benzen: Oczywiście, że tak. Przysięga nic nie zmienia, bo rząd zmienił prawo :) Wszyscy polacy z kategorią wojskową są już po przysiędze. Przysięga obecnie to jedynie symbolika. Tak jak napisał Benzen mogą wezwać każdego na szkolenie.
  • Odpowiedz
@Benzen: A wiesz może czy jak mam kategorie D to jestem w miarę bezpieczny czy takich upośledzeńców też biorą? XD

@GryzeKisiel: Zacznijmy od tego, że po zeszłorocznej aferze się uspokoili z tymi wezwaniami i nie wiadomo jak to będzie wyglądało w przyszłości (może do tego wrócą po wyborach a może nie). Ten wpis z reddita imo mało wiarygodny, konto od 6 dni, pierwszy wpis i żadnych dowodów.
Ale
  • Odpowiedz
@Benzen:

Ten wpis z reddita imo mało wiarygodny, konto od 6 dni, pierwszy wpis i żadnych dowodów.

Taka sama gadka była rok temu tutaj na wykopie. Takie samo zaprzeczanie. A jak tam głębiej popatrzeć to gość wrzucał w odpowiedziach jakieś screeny z dowodami.
Rv0000 - @Benzen: 
 Ten wpis z reddita imo mało wiarygodny, konto od 6 dni, pierwszy ...

źródło: ye0pxydycmqb1

Pobierz
  • Odpowiedz
@Benzen: Na samym wykopie było kilka takich trolli za czasów afery.
Jak na razie typek zero dowodów, bo zabrali mu zezwanie i nie ma zdjęcia. Ja pierwsze co bym zrobił to zdjęcie wezwania.
Dla mnie śmierdzi fejkiem znudzonego życiem człowieka.
  • Odpowiedz
@Rv0000: Dobra, ale to nie jego zdjęcie. Tylko napisał, że dostał podobne do tego xD
Po drugie to na 99% zdjęcie należące do osoby która miała styczność z wojskiem.
Póki co piwniczaków informatyków nie będą brac. Póki co. Zobaczymy co będzie po wyborach.

Zresztą nei da się powołać do czynnej służby wojskowej osoby która nigdy w niej nie była ^^ Nie tak będzie wyglądać list dla typowego wykopka czy redditowca.
  • Odpowiedz
@Benzen: Dzięki za info, nie wiedziałem o tych rzeczach :D My chłopy to mamy p--------e, chcesz sobie żyć i pracować to jeszcze musisz się martwić czy cię nie wezmą siłą na 3 miesiące do "więzienia" w ciągu roku xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@brunetroll089 wczytaj się w wątek:

"No właśnie taka była myśl, a oni mnie chcą na kierowce:D Gdzie tu logika?"

OP skomentował, że nie chodzi o kierunek studiów, tylko prawo jazdy kat. B (czyli pewnie koło 90% ludzi można pod to podciągnąć.
  • Odpowiedz