Aktywne Wpisy

vieniasn +17
ja w życiu albo pracował cały tydzień normalnie z weekendami w robocie albo nie pracował wcale i tak wyszło że weekend i radość z piątku to nie istnieje dla mnie on nic nie znaczy pozbawiono mnie normickiej radości z weekendu

annlupin +9
wgl jakie macie plany na walentynki

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)

Dostałem się na lekarski. Nigdy nie interesowała mnie polityka, bo w tym wieku co innego ma się w głowie, ale od kilku dni czytam o tym co się dzieje ze studiami medycznymi w Polsce. Chodzi mi o podwojoną ilość uczelni, które powstały przypadkiem i bez jakiegokolwiek zaplecza oraz jakieś studia online z Polski prowadzone na ukraińskich uczelniach(!). Drastyczny wzrost ilości studentów w kraju, zarówno przez te śmieszne szkoły w każdym powiecie, jak i na normalnych uczelniach. Jeszcze ten kredyt na studia medyczne spowodował, że wywaliło liczbę osób idących na niestacjonarne ze śmiesznymi wynikami z matury. Przykładowo, ze mną ma zacząć studia ok 900 osób. To jest jakiś dramat i nie wiem jak to będzie wyglądać w 2030 oraz co się niby stanie z tymi uczelniami niedługo po wyborach? Przecież to jest śmieszne, że uczelnie, które nie mają nawet stołu anatomicznego mają kształcić lekarzy.
Teraz się zastanawiam czy w ogóle warto poświęcić 6 lat na te studia, żeby potem babrać się w tym szambie, które za kilka lat wybije...
#medycyna #lekarz #lekarski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: sad-doctor-750x440
Pobierz@mirko_anonim: warto jeśli od razu robisz sobie kursy językowe i mniej więcej na trzecim roku orientujesz się co chcesz robić/gdzie działać. Jeśli jakieś onkologię/hematologie/immunologie to w tym sowieckim zaścianku nie masz czego szukać i trzeba zdawać USMLE i uciekać do USA. Jeśli np kardiochirurgia to
Komentarz usunięty przez autora