Ktoś z was też ma problem z prokrastynacją? Jak dostaję jakiegoś większego taska to nie jestem w stanie do niego przysiąść tylko scrolluję wypok/reddita i dopiero po jakimś czasie zaczynam nad nim pracować, jak już deadline'y się zbliżają xd
@niedorzecznybubr: do końca miesiąca mam do postawienia środowisko. Zgadnij na jakim etapie jestem i czy myślę że spokojnie w ostatni tydzień się wyrobię ( ͡º͜ʖ͡º)
@niedorzecznybubr: Najgorzej jak sie uda. Kiedys zwlekałem cały tydzień żeby coś zrobić i ostatniego dnia juz miałem ostrego stresa. Odpaliłem chatGPT i natrzaskałem wszystko 2-3 godziny, wszyscy zadowoleni. I w kolejnym tygodniu Twój umysł już wie ze jak sie raz udało to i pewnie drugi raz tez sie uda, to nie pomaga
@straz_konsumencka: badałem się ale nie wykazywałem objawów w dzieciństwie więc dostałem diagnozę negatywną. Ale moim zdaniem mam całkiem sporo objawów ADHD.
@niedorzecznybubr: kiedyś miałem odwrotnie - dostawałem zadanie, robiłem jak najszybciej a deklarowałem 2-3 tygodnie dłużej. teraz to robię (w sensie zaczynam) czasem na dzień przed dedlajnem :(
mam identycznie, nie wiem czy wiecie ale to jest objaw ADHD - warto przebadać się pod tym względem dla pewności
@straz_konsumencka: Tylko w sumie po co? Nawet jakby mnie zdiagnozowali pozytywnie to przecież nie będę się faszerował stymulantami żeby robić w pracy lepszy target
@niedorzecznybubr ja problem mam taki, że im coś łatwiejsze tym bardziej to odwlekamy a potem przez odwlekanie staje się to trudniejsze:/ ale jak coś od razu jest wymagające to zabieram się za to od razu
@DonBores: a to ja odwrotnie. Jak coś jest proste i od razu wiem jak to zrobić to robię natychmiast. Jak potrzebna jest własna inwencja twórcza czy przeanalizowanie to odwlekam.
#programista15k #pracait #programowanie #korposwiat
teraz to robię (w sensie zaczynam) czasem na dzień przed dedlajnem :(
Komentarz usunięty przez moderatora
@straz_konsumencka: Tylko w sumie po co? Nawet jakby mnie zdiagnozowali pozytywnie to przecież nie będę się faszerował stymulantami żeby robić w pracy lepszy target