Wpis z mikrobloga

Ale zajebiście, że mam 30 lat, dobrą pracę i wolność w życiu, dzięki czemu mogę robić to, na co mam ochotę. Współczuję wszystkim gówniakom, które dzisiaj wracają do szkoły.
#szkola
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jailer całe szkolne życie na to czekałem, bo chciałem już na studia które mnie będą interesować. W szkole zmarnowałem mnóstwo czasu i energii
  • Odpowiedz
jedyne osoby które chciałby wrócić do czasów szkolnych to życiowe pierdoły które tęsknią za brakiem odpowiedzialności i tym jak ktoś inny sterował w całości ich losem.

@Keiosss: ja generalnie miałem w domu pewną patolę i nadmierne kontrolowanie, więc ogólnie wolę dorosłość, ale to co ty piszesz to niezły cope :D

Z plusów szkoły jakie zachowałem w pamięci to ciągle coś się działo, gadało i poznawało ludzi, spontaniczne wyjścia, domówki, 18-nastki
  • Odpowiedz
@naciski ale super, serio nikt nie sprawdza z zegarkiem w ręku? a mogę sobie tak o wyjść z biura i polecieć na wakcje, czy może mogę to zrobić tylko 26 dni w roku albo jak się święta ułożą?
nic te twoje super przerwy nie zmieniają
  • Odpowiedz
@Iliilllillilillili ludzie nie za bardzo rozumieją tej wolności o której mówisz. wolni tak naprawdę to są chyba tylko emeryci. wiadomo, że kasa mała, ale mogą sobie wstać raz o 10, a raz o 6. mogą cały dzień siedzieć w domu, a mogą iść do lasu, albo na zakupy. nikt ich z tego czasu nie rozlicza, nic tak naprawdę nie muszą, robią to co chcą i sami sobie organizują czas. a op
  • Odpowiedz
@Iliilllillilillili: osobiscie wole teraz ciułać w kołchozie po 8h dziennie z 0,5h dojazdu w jedną stronę a nie jak do średniaka 1h ciułania przez miasto w jedną stronę potem najprędzej koniec po 13 i w najlepszym przypadku 15:30 w domu, nie wspominając zadań domowych i nauki na sprawdzian z pszyrki
  • Odpowiedz