Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, od niedawna przeprowadziłem się do nowego miasta za pracą w it, czyli sektorze w którym chcę się rozwijać. Muszę przyznać że trafiłem na świetną firmę i nie żałuję tego. W tym roku skończyłem technikum i teraz wybieram się na zaoczną informatykę do jakiejś prywatnej uczelni. Na ten moment jednak brakuje mi rówieśników, kogoś z kim mógłbym sobie pogadać albo na piwko wyjść. Nie znam nikogo poza osobami z którymi pracuję, a oni są starsi ode mnie o te kilkanaście lat, żonaci itp więc no jest trochę różnica. No i tu pytanie - jak odnaleźć nowych znajomych, kolegów w pojedynkę? Normalnie to raczej poznawało się znajomych znajomych, w rodzinnych okolicach mam parę osób z ktorymi mogę się spotkać i jakoś to szło, a tutaj absolutnie nikogo nie znam. Wierzę, że to jest możliwe, w końcu mam jeszcze 20 lat i to raczej jeszcze dobry okres do wpasowania się w jakieś towarzystwo.
#studbaza #spoleczenstwo #pytanie #pytaniedoeksperta #niebieskiepaski #rozowepaski #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Masz jakieś inne hobby bardziej wychodzące?

Jak tak to to rób + jakieś grupy z twojego miasta.

A jak nie to znajdź jakaś małą rzecz, kiedyś to się fancluby nazywało xD, i jak zaczniesz być aktywniejszy to zaczniesz mieć kontakty a potem to już z górki czyli znajomi znajomych itp.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zależy od wielkości miasta. Jak duże miasto to grupy na facebooku zrzeszszające hobbystów (sport, podróże, języki, itd. itp., ewentualnie aplikacja MeetUp. W mniejszym mieście to ciężka sprawa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem z jakiej jesteś miejscowości, ale zdecydowanie najprostszy sposób to wejść w wydarzenia na Facebooku i znaleźć takie, które nas interesują. Idź w ciemno. A jak pójdziesz w jedno miejsce co najmniej trzy razy to na pewno będziesz znał już kilka osób przynajmniej z imienia.
  • Odpowiedz