Aktywne Wpisy
Rasteris +887
I kolejna tropikalna noc za nami. W Warszawie temperatura spadła do 24 stopni, a za nic tropikalna uznaje się taką gdy nie spada poniżej 20. I kilka następnych dni też ma być takich. A średnio takich nocy w roku było 3 na zachodzie kraju, i poniżej 1 na wschodzie. Ale od kilku lat to dobija nawet do kilkunastu. Temperaturowe to jesteśmy tam gdzie w latach 80 była Bułgaria czy pólnocna Grecja.
I
I
Wrrronika +886
Śmiechu warte
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Przykład, że odgórne zakazy też mogą być dobre, a nie tylko "wolny rynek i wolny rynek"
Zakaz palenia w klubach, czy tam w miejscach publicznych.
Przynajmniej chłop świeżutki przychodzi na chatę po nocnych klubowych wojażach i bez bólu głowy
@PanAlbert: no przecież nie może ci napisać bo będziesz mógł zweryfikowac czy tam wolny rynek uregulowal czy jednak #!$%@? panstwo musiało się #!$%@? ;)
Kolejny socjalista.
Zamknij okno albo się wyprowadź z tego osiedla.
Jak pozwolicie urzędasom o wszystkim decydować, to się obudzicie w klatkach.
Sam rzuciłem, ale założę się że sam odpalasz grilla śmierdziucha na balkonie, albo gdzieś koło innych ludzi.
Innym twój śmierdzuch grill może przeszkadzać, pomyślałeś o tym? Zakazać grillów!
Albo twoje auto w dieslu (jeśli cię stać) też #!$%@? spalaną ropą. Mi to może przeszkadzać. Nie chce ciągle śmierdzieć i wdychać twojej brudnej ropy.
A jak gotujesz, to mam nadzieję, że przy zamkniętych oknach - nikt nie chce wdychać syfu który wrzucasz
Tylko zakaz balkonów rozwiąże wszystkie twoje problemy.
Tak lepiej czy wolisz osobno zakazywać wszystkiego, co ci może przeszkadzać na balkonie sąsiada?
Czyli według ciebie można rozsmarować obornik na balkonie i sąsiadom można mówić, żeby zamknęli okna? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@masiakla: w Polsce? Niestety musi. Podobnie jak na drogach, gdyby wszyscy jeździli zgodnie z ograniczeniami predkosci to nie byłoby wypadkow. Ale niestety mamy dosyć sporo Januszy, którzy zawsze wiedzą lepiej, a na nich działa niestety tylko bat w postaci wysokich kar.
@velmar: palenie to jest szkodzenie zdrowiu innych ludzi a nie tylko "przeszkadzanie".
@ArnoldZboczek: z dupy argument, że w Polsce. Uwierz mi hindusi, ciapaci są dużo bardziej zakuci od polaków. a o prowadzeniu pojazdów nawet nie będę wspominać. te zakazy zostały przed polską wprowadzone we francji, niemczech i kilku innych krajach eu, tam też musieli?
Palenie jest słabe, ale stygmatyzowanie palaczy jest jeszcze gorsze, szczególnie jak robią to ludzie z hehe fifką do skunika.
Komentarz usunięty przez autora