Aktywne Wpisy
ludi91 +83
#famemma #budda #youtube
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.
Daddy2137 +8
#polska #bekazlewactwa #pieklomezczyzn #pieklokobiet
Jeśli jest sytuacja, że mężczyzna samotnie wychowuje dzieci - to jemu powinien spadać wiek emerytalny.
@goferek:
NIE!!! Ubezpieczenia czy zdrowotne, czy społeczne działają lepiej gdy jest ubezpieczone możliwie jak najwięcej ludzi! Monopol państwowy sprawdza się tu jak na razie najlepiej. ZUS ma dużo mniejszą marżę niż prywatne OFE, ma też lepszą stopę
@RandomOldboy: Żadne wszyscy, zawsze ktoś by został. Pewna część ludzi bałaby się wypisać z ZUS.
Ale zostańmy przy rozwiązaniach realnych, a nie baśniowych. Wszystkie aktualne składki idą na obecne emerytury, bo tak działa ten system.
@goferek: to byłby tez twój problem. Wszędzie bezdomni, kradzieże, ogólna
Tak wiem, wolność, ich wybór, jak chciał tak ma, ble ble ble #!$%@? xd
To wyrówna im emerytury i czas otrzymywania.
Co do "stopy zwrotu" z ZUS oczywiście że jest dużo lepsza. Prywatny ubezpieczyciel nie może jak rząd dosypywać pieniędzy do wora z podatków ludzi pracujących by rozdawać emerytom - przeszły i obecny system emerytalny to największy program socjalny w Polsce przy którym 500+ to grosze.
Bardzo dużo
@RandomOldboy: rozwalić ZUS, wprowadzić minimalną emeryturę obywatelską na granicy egzystencji, finansowaną z powszechnych podatków. Pracującym wyjdzie to na jedno, bo i tak płacą składki, a kombinatorzy i beneficjenci socjalu się przynajmniej