Aktywne Wpisy

curiousboi +65
Dalej nie czaję dlaczego ci ludzie stoją w kolejce do bramki, przecież można siedzieć i czekać aż wszyscy wejdą #ryanair #podroze #podrozujzwykopem
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz
Padaj +486
źródło: 1000115355
Pobierz

#pracbaza #pracait #praca #pieniadze #inwestowanie #gielda #kryptowaluty
Orientacyjny przedział, żeby nie musieć prawie na pewno pracować do końca życia?
@Ynfluencer: xD uwielbiam takie szacunki. Weź się lepiej naucz czegoś poważnego, a nie się zajmujesz głupotami, bo gospodarka dzisiaj jest w takim twisterze, że za rok te twoje papierki mogą być nic nie warte.
Inwestory-rentierzy z wykopu 20 letnie :D
6k * 12msc / 0,035 / 0,81 = około 2,5 mln
dostosuj to sobie do tego ile chcesz mieć miesięcznie i jaką stopę zwrotu zakładasz.
@Ynfluencer: to jest pytanie bez obiektywnej odpowiedzi gdy nie wiadomo ile chcesz wydawac miesiecznie. Jeden sie zadowoli 1500 zl a inny bedzie narzekal z 10k. Jak chcesz kase trzymac na gieldzie np: w ETF to policz sobie beziecznie 5% rocznie zysku, choc hardkorzy licza i 10%. No wiec
To równie dobrze mogę powiedzieć, że będzie trzęsienie ziemi albo wojna. O takich czynnikach nie ma co rozważać, bo nikt nie zakłada tego przy codziennych czynnościach. Ja zakładam, że mogą nas zaatakować, ale żyje tak samo, bo co mam zrobić?
Jak ktoś ma dobrą dywersyfikację. Np. kruszce, drogie przedmioty, różne waluty itd to raczej ciężko, żeby go całkiem wyzerowali.
Młodzi belgowie mają na reddicie grupę od "twojego" planu: https://www.reddit.com/r/befire/
To sie nazywa FIRE movement, możesz poczytać o tym na necie, może znajdziesz jakieś inspiracje.