Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery #komputer #kartagraficzna #pytanie #pytaniedoeksperta #pomoc #olx #allegrolokalnie #allegro #elektronika

Kupiłem używanego rx 6900xt od goscia z olx. Gosciu wygladal na mega legitnego mial olx na swoje imie i nazwisko ze zdjeciem profilowym takim samym jak na fb oraz same pozytywne opinie przed zakupem przeslal mi fakture na swoje dane plus wszystkie numery seryjne karty i zdjecia z temperaturami a sam karte trzymal w zajebistym zestawie u siebie. Karta przyszla zajebiscie zapakowana, wsadzam do kompa odpalam jakas gierke czy benchmark i co? Cewki piszczą jak s-------n a gosciu sie zarzekał ze zadnych cewek u siebie nie slyszal i kultura pracy jest na najwyższym poziomie. U niego karta chodzila z seasoniciem 1000w a u mnie z msi mpg a850g 850w atx3.0 80 plus gold. Tak to karta jest w pelni sprawna i trzyma spoko temperatury jedynie te cewki. Jest szansa ze na prawde u niego te cewki mogly nie piszczec a u mnie zaczely czy oszukał mnie? Teraz najwazniejsze pytanie, czy moge cos z tym faktem zrobic? Mam jeszcze 8 godzin na potwierdzenie ze wszystko jest okej z przesyłka bo kupowałem przez przesyłke olx a pierwszy raz mam taka sytuacje i nie wiem czy w ogole bede mogł cos zdziałać.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Drmscape2: zaraz spróboje ale z tego co czytalem najbardziej dziala to w przypadku monitorow 60hz. U mnie 144 wiec nie wiem czy cos to da a dodam ze cewki piszcza na prawde głosno nawet w samym menu w glupim fortnajcie...
  • Odpowiedz
@Kruszetopy: w menu w fortnajt masz kilkaset fps. Oczywiście, że to pomoże. Choć akurat w menu niektórych gier nadal cewki będą słyszalne, ale tylko w menu. Ja tak mam na 7900xtx w war thunder. Po rozpoczęciu gry problem znika. Natomiast samo ograniczenie liczby fps naprawdę pomaga, tym więcej im więcej fps się utnie. Dlatego ktoś mógł podać, że przy 60 fps nie słychać, a 144 słychać. Ja również mam 144
  • Odpowiedz
Mam jeszcze 8 godzin na potwierdzenie ze wszystko jest okej z przesyłka bo kupowałem przez przesyłke olx

@Kruszetopy: nawet jak zgłosisz, że "coś jest nie tak" to OLX nic ci nie zrobi. Nawet jakby była zupełnie niesprawna to wyśle sprzedającemu pieniądze. Sąd to jedyna droga.

No ale oczywiście odpuść i używaj :-) Cewki wszędzie się zdarzają https://www.youtube.com/watch?v=Z8xhhFfqDrc
  • Odpowiedz
@Kruszetopy: cewki zawsze beda troche piszczec szczegolnie jak pompujesz 300fps, uv pewnie ci tez troche pomoze ale czy po to kupowales 6900xt? ja bym proponował podglosnic muzyke ( ͡° ͜ʖ ͡°), ewntualnie jakies wygluszenie do budy
  • Odpowiedz
@Kruszetopy: Jest taka szansa. Ludzie przenoszą komputer do innego mieszkania i zaczynają im cewki piszczeć lub przestają.
Najlepiej cewki uciszało zalanie klejem, ale teraz są zabudowane.
Undervolting najlepiej ucisza kartę. Z tego powodu preferuję najtańsze modele z jako takim chłodzeniem i undervolting - niemal nie piszczy, a i wentylatory na badziewnym radiatorze wtedy też da radę skręcić. Może 5% mniej wydajności, ale też 10-30% taniej, więc się opłaca.

Możesz jeszcze spróbować wpiąć inną
  • Odpowiedz