Aktywne Wpisy
marta-mac +45
Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
źródło: 467123301_470314642220096_5580321517219690589_n
Pobierz
thorgoth +244
Polskość zawsze najmocniej wychodzi ze mnie gdy ktoś z UK/USA zaczyna mnie pytać "how are you".
Pracuje z tymi ludkami już kilkanaście lat i wciąż mi się mózg nie może przyzwyczaić. Zawsze po tym pytaniu odruchowo szuka odpowiedzi. Bez sensu, bez potrzeby.
Nie mogę się przestawić, przyzwyczaić że to nie jest pytanie tylko hasło-odzew. I że nie ma innej prawidłowej odpowiedzi niż good, ok, fine, great.
Dlaczego to pytanie wogóle pada? Oni mają ujemną ciekawość
Pracuje z tymi ludkami już kilkanaście lat i wciąż mi się mózg nie może przyzwyczaić. Zawsze po tym pytaniu odruchowo szuka odpowiedzi. Bez sensu, bez potrzeby.
Nie mogę się przestawić, przyzwyczaić że to nie jest pytanie tylko hasło-odzew. I że nie ma innej prawidłowej odpowiedzi niż good, ok, fine, great.
Dlaczego to pytanie wogóle pada? Oni mają ujemną ciekawość

No i coś sobie wszyscy ubzdurali z tymi rosnącymi cenami, Buda nic takiego nie zauważył xDDDD
Hipokryzja wychodzi z PiS-owców jak zwykle, ale największą patologią jest to jak rząd ma w dupie młodych ludzi bez dachu nad głową, gdzie na budownictwo przeznacza się mniej niż na dotowanie TVP (1,65 mld vs 2 mld). Widocznie robienie papki z mózgu emerytom jest w tym kraju ważniejsze, skoro idzie na to więcej kasy niż na mieszkania od rządu xD
Pięknie zrobiono w c---a ludzi marzących o dachu nad głową, ale nic to, ustawcie się w kolejce po te TBS-y to może za 10 lat się załapiecie xD
#nieruchomosci #mieszkanie #bekazpisu #ekonomia #mieszkaniedeweloperskie
źródło: mieszkanie_buda
Pobierz@PanMihau: Wtedy mało kto by z tego korzystał. Tak było z limitami przy kredycie bez wkładu. Czym by się wtedy mogli pochwalić przed wyborami?
No właśnie, w dużych miastach z podziałem limitu ceny z metra w zależności od dzielnicy i byłoby po wzrostach cen.
@WielkiPowrut88: z bk za chwilę przecież będzie to samo jak kawalerki na zadupiach dobiją do 700k. Program będzie martwy bo nie będzie pozwalał na sfinansowanie sensownej nieruchomości.
Jednak muszę przyznać, że nie byli na tyle ordynarni i nie wykluczyli z programu rynku wtórnego.
Stąd uważam, że największym beneficjentem tego programu są jednak banki.
@szejk_wojak: No i pewnie tak tez będzie, ale to już po wyborach to się nikt tym nie przejmie.
@DiMaria: Panie wiesz ile to jest roboty? Przypominam że dalej nie ma możliwości sprawdzenia cen transakcyjnym w czasie rzeczywistym w tym kraju. To trzeba było na szybko robić pod wybory. Nie było czasu na tak rozbudowane działania.
@PanMihau: To by wtedy deweloperzy zrobili tak jak w przypadku MDMów parę lat temu - cena za m^2 łapiąca się w limit ale np. cena miejsc postojowych w nieruchomości wywindowana po całości, nierzadko z obowiązkiem zakupu w pakiecie z mieszkaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°
Jeśli już to bardziej dbają by deweloperzy którzy są zadłużeni po j---a nie padli, bo wtedy posypie się łańcuszek jak domino i wielu poddostawców upadnie, a wiadomo że to niewygodne byłoby dla władzy, która zresztą sama do tego
PiS ma argument, że podjęli się naprawy problemu mieszkaniowego, czym zyskali dodatkowy elektorat i wytrącili opozycji argument.
Przede wszystkim jednak odkładają korektę i zapaść budownictwa na okres po wyborach. Nadmuchany sektor budowlany oznacza, że ludzie mają pracę, firmy zlecenia, wpływy do budżetu i PKB rosną.
Gdyby teraz nastała korekta, to miałbyś wzrost bezrobocia, recesję, co mogłoby się zakończyć zmianą władzy.