Wpis z mikrobloga

Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?

#budowlanka #remontujzwykopem
marta-mac - Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powied...

źródło: 467123301_470314642220096_5580321517219690589_n

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marta-mac: aż nie wiedziałem o co chodzi bo stopnie za wąskie i nogę można sobie połamać lub gorzej ale to chyba tymczasowe deski, stopnie wyglądają na zbyt wysokie... to że tam jest sufit za nisko trudniej zauważyć
  • Odpowiedz
@marta-mac Schody zrobione kiepsko bo i stopnice za wąskie i za wysoko. Do tego chyba wcześniej ekipa źle wylała strop i żeby zrobić to dobrze, trzeba będzie pod większym kątem schody zrobić. A co możesz zrobić? Powiedzieć mu, żeby je dobrze zrobił, a jak nie to zostaje drąga sądowa. Ty wiedziałaś na jakie schody się decydujesz, czy w ciemno brałaś?
  • Odpowiedz
Zrobił takie oto schody.

@marta-mac: a jak to wyglądało w projekcie? Bo jeśli błąd jest na etapie projektu (za mało miejsca na schody, za krótka dziura w stropie), to fachowiec tu niewiele może. Choć i porządny fachowiec powinien od razu powiedzieć, że projekt jest do d--y i zaproponować wyjście: najprostsze, czyli schody zabiegowe (z zakrętem) tu niewiele zmienią, bo i tak będzie kolizja głowy z krawędzią dziury, ale może młynarskie?
  • Odpowiedz