Aktywne Wpisy

Plotbella +3
Czy ktoś z was tez przechodzi lub przechodził jakiś kryzys egzystencjalny w połowie studiów? Lęk przed końcem, nieznanym, koniec hulaszczo studenckiego życia a potem kredyt i bóg wie co jeszcze #studia

lskx +11
#raportzpanstwasrodka
Łapcie na rano. Zakupy cukrzyka.
Łapcie na rano. Zakupy cukrzyka.
źródło: obraz
Pobierz

Czy jest jakiś kraj w UE w którym łatwo dostać się Polakowi do korpo-pracy bez języka z samym angielskim? Bez żadnych wiz i bzdetów jak w UK i bez tysiąca kandydatów na miejsce jak w Szwajcarii? Branża operacyjno-finansowa. W obecnej już nie wytrzymuje, dodatkowo moje ostatnie pół roku to totalny zjazd ambicji i chęci wobec czego performance miałbym kiepski na jakieś przeniesienie, dodatkowo obecne to Johnex USA wobec czego jest jeszcze trudniej przez tematy wizowe. Planowałem Szwajcarie i Szwecje jednak mój zapał został szybko zweryfikowany przez całkowity lub znikomy brak odpowiedzi na aplikacje. Czy ktoś ma w tym jakieś doświadczenie? #pracbaza #korposwiat #emigracja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ogólnie jak się człowiek ceni to mnóstwo miejsc odpada bo wezmą lokalsa za taką kasę. Ziomale znają po 3-4 języki a nie tylko angielski, który nie jest perfekcyjny xD
Kwestia jest bardzo
I w sumie w jakim mieście pracujesz, bo to też może mieć znaczenie. Ja piszę z perspektywy Warszawy.