Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kto powinien kupić pierścionki ślubne według Was? ślub cywilny, ale to nie ma dużego znaczenia. Na mój ślub, który będzie w tym roku kupiłem ja. Wydałem około 3000zł na dwa pierścionki. (Poszło z pieniędzy z oszczędności moich). Czy to na mężczyźnie spoczywa ten obowiązek w tych czasach? Rozumiem wspólny budżet itp, nie mamy tutaj żadnych zastrzeżeń, bo praktycznie taki prowadzimy, ale chciałbym z ciekawości wiedzieć czy może finansowali to Wam rodzice czy Wy sami? #slub #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie można zawierać związków małżeńskich przed 16 rokiem życia, a wnioskuję że jesteś w takim wieku, skoro liczysz, że starzy kupią ci obrączki na twój własny ślub xD
  • Odpowiedz
Pytam czy komuś tez mogą takie rzeczy starzy finansować

@mirko_anonim: wszystko mogą, nawet w co bardziej patologicznych klimatach całe życie rodzice finansują.

Ale u normalnych ludzi tak nie jest, rodzice mogą kupić prezent ślubny i koniec.
Często się zdarza że im więcej rzeczy rodzice sfinansują, tym bardziej, wykładniczo wzrasta ich tendencja do w----------a się w sprawy młodych.
Dlatego najlepsza jest żelazna zasada im mniej rzeczy sponsorowanych przez starych tym lepiej,
  • Odpowiedz
czy może finansowali to Wam rodzice

@mirko_anonim: XD
My stopilismy stare złoto z łańcuszków, pojedynczych kolczyków i pękniętej bransoletki. Robociznę 500zl zapłaciliśmy że wspólnego konta.
  • Odpowiedz