@AlanPogromca: Prywaciarz chce dać jak najmniej oczywiście ale jakoś programistom daję wysokie pensje i innym wartościowym pracownikom, myślisz dlaczego? Bo ich lubi? Jak to sobie w głowie tłumaczysz? Ciekawi mnie to.
@Aokx: programistom daje bo jest ich mało i są skłonni do zmiany pracy częstej czy nagocjacji, chociaż to jest tak specyficzny sektor że bym tego nie porównywał do reszty gospodarki. ( Praca zdalna dla klientów zza granicy) Problem jest taki że udział plac w PKB w Polsce jest bardzo niski i bez automatyzacji i optymalizacji firm których plan biznesowy polega na tym że ma dostęp do taniej siły roboczej nic
@mk321: pokaż mi jakieś dowody że podwyzki pensji minilanych miały wpływ na obecną inflację bo na razie to widziałem dowody wskazujące na inne przyczyny
@mk321: spirala płacowa ma wpływ ale to raczej jeden z wielu a nie główny. Tutaj np.: widać jak podwyżki minimalnej w Polsce wpływają na cały region( ͡°͜ʖ͡°)
@Pompejusz: 2 miliony xD tyle to Ronaldo jest w stanie zarobić za post sponsorowany na insta W United (chodzi o ten ostatni pobyt) inkasował 28 mln euro za sezon, w Juve 30 mln, w Realu miał 20 mln, w All Nassr ma 200 mln xD
@open_or_die Od ubiegłego roku słyszę o spirali płacowo-cenowej i nic, inflacja zwolniła i zwalnia. A przypominam, że według wykopowych ekspertów powinniśmy już mieć inflację na poziomie 20%.
#iran Ciekawe kto załatwił samolocik - pewnie Sikorski. Ale byłoby zesranie jakby stado celebrytów zostało zestrzelonych, chyba na wawelu by ich pochowano
Mam straszne problemy z zasypianiem. Nie mam o czym myśleć przed snem żeby było to angażujące. O czym Wy myślicie? Bo ze mną coś nie tak się porobiło i nie umiem ani marzyć ani śnić, może mam za nudne żyćko ostatnio czy co xd #dobranoc #sen #sny #zdrowie #depresja #bezsennosc
Komentarz usunięty przez autora
podnoszenie minimalnej nakręca inflację w obecnej sytuacji.
@AlanPogromca: w tych dowodach co masz, to jest "spirala płacowo-cenowa" - tam jest podwyżka minimalnej.
Chyba, że te twoje dowody na inflację to plakat Glapińskiego-PiS:
źródło: 55364e04a2e675-948-568-0-619-1732-1039
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: 01
Pobierz(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: temp_file6487245636404636513
PobierzW United (chodzi o ten ostatni pobyt) inkasował 28 mln euro za sezon, w Juve 30 mln, w Realu miał 20 mln, w All Nassr ma 200 mln xD
@AlanPogromca: najpierw mówiłeś, że nie ma wpływu, teraz mówisz, że ma. Cieszę się, że cię przekonałem :)