Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 329
@AlanPogromca: Prywaciarz chce dać jak najmniej oczywiście ale jakoś programistom daję wysokie pensje i innym wartościowym pracownikom, myślisz dlaczego? Bo ich lubi? Jak to sobie w głowie tłumaczysz? Ciekawi mnie to.
  • Odpowiedz
@Aokx: programistom daje bo jest ich mało i są skłonni do zmiany pracy częstej czy nagocjacji, chociaż to jest tak specyficzny sektor że bym tego nie porównywał do reszty gospodarki. ( Praca zdalna dla klientów zza granicy) Problem jest taki że udział plac w PKB w Polsce jest bardzo niski i bez automatyzacji i optymalizacji firm których plan biznesowy polega na tym że ma dostęp do taniej siły roboczej nic
  • Odpowiedz
@Pompejusz: 2 miliony xD tyle to Ronaldo jest w stanie zarobić za post sponsorowany na insta
W United (chodzi o ten ostatni pobyt) inkasował 28 mln euro za sezon, w Juve 30 mln, w Realu miał 20 mln, w All Nassr ma 200 mln xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Aokx g---o nie duże to są normalne wypłaty tylko że zachodnie i tyle. Są może trochę większe bo było duże zapotrzebowanie, mój wujek mechanik w de wyciąga 3.2k euro nie jeden informatyk w pl tyle nie zarobi.
  • Odpowiedz
pokaż mi jakieś dowody że podwyzki pensji minilanych miały wpływ na obecną inflację

spirala płacowa ma wpływ ale to raczej jeden z wielu

@AlanPogromca: najpierw mówiłeś, że nie ma wpływu, teraz mówisz, że ma. Cieszę się, że cię przekonałem :)
  • Odpowiedz