Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 34 lata, pracuje w branzy w ktorej osiagnalem prawie maks co mozna poza byciem wlascicielem wlasnej firmy, albo pracy przy gigantycznych projektach wiazacych sie ze stresem. Jednoczesnie moja branza nie jest dobrze platna jak np. it - co wcale nie motywuje - jak czytam posty osob z branzy it, ktore z polowa mojego doswiadczenia zarabiaja wiecej niz ja.
Odczuwam od jakiegos pol roku oznaki wypalenia zawodowego, w ogole nie mam juz funu z pracy, mam wrazenie ze to co robie jest bez sensu - bo jak inaczej to okreslic jesli nikt nie chce za to dobrze placic. Co radzicie zrobic? Zmiana branzy to chyba nie jest dobry pomysl. Szukac nowych szkolen z branzy? Zmienic prace na inna firme zeby miec "powiew" swiezosci?
A moze macie inne rady? Byliscie w takiej sytuacji?

#praca #pracbaza #inzynieria #pytanie #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: z tym tokiem myślenia, ludzie z branży IT powinni być zdemotywowani, bo w porównaniu do lekarza co bierze 200 zł za 15 minut pogadanki ich praca jest bezwartościowa.

Pensja nie odzwierciedla przydatności zawodu, a warunki rynkowe się zmieniają w czasie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to przejadane stara branża plus nadmiar nadmiar ambitnych juleczek robiących studia. Próg kapitałowy wysoki, żeby samemu zaczac robic musiałbyś mieć skilla manualne. Z drugiej strony są ludzie leży zbili majateczek robiąc sami od początku do końca bo zgarniali marże za robociznę i deweloperska. Chyba własna firma to właściwy kierunek.

Albo informatyzacja własnej brązy może PO w it a może sam wyrzeźbisz jakiś generator budynków i będziesz n---------l projekty w
  • Odpowiedz