Wpis z mikrobloga

151 175,44 - 9,01 - 10,01 - 3,20 = 151 153,22

NO DZIEŃ DOBRY. ZALEGŁE 3KM Z NIEDZIELI I 19KM Z DZISIAJ.

KTO WYSZEDŁ BIEGAĆ W ULEWĘ BEZ KOSZULKI? JA
KOMU BYŁO CHŁODNO? MI
ALE ZA TO MIJANI LUDZIE PATRZYLI SIĘ NA MNIE JAK NA DEBILA, ZAJE*IŚCIE! ( ͡ ͜ʖ ͡)

Zrobiłem sobie trzydniową przerwę od biegania żeby trochę odpocząć, tętno spoczynkowe mi przez ostatnie dwa tygodnie skoczyło do 50 uderzeń na minutę, a to już u mnie oznaka że fatyga się kumuluje. W związku z tym należało trochę dopomóc regeneracji.

W ramach dzisiejszych igraszek biegowych odpaliłem rakiety w biegu na 10km, biegło się wybornie! I co najważniejsze - spójrzcie tylko jak równe tempo utrzymywałem przez cały bieg! No jest to dla mnie coś nie do pomyślenia, mam naturalną tendencję do szarpania tempa i nie biegam równo. Dzisiaj było odwrotnie. Coś wspaniałego! Poza tym, mimo wejścia w sub40 to nogi podawały z zadziwiającą lekkością. Zaraz się okaże, że odpowiednia regeneracja jest tak samo ważna jak sam trening! Przełomowe odkrycie! ( ͡º ͜ʖ͡º)

W drodze powrotnej biegłem już trochę wolniejszym tempem, cały czas jednak z naciskiem na to żeby czuć że biegnę. U mnie tempa zbliżone do 4:30 idealnie się do tego nadają - coś tam kręcę kulasami, mimo tego nie czuję że się męczę. No i trochę skróciłem sobie drogę bo już robiło się naprawdę chłodno. Stąd 9 km, a nie 10.

Miłego wieczoru życzę. Z pozdrowieniami, ja

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem

Skrypt | Statystyki
Pobierz scorp02 - 151 175,44 - 9,01 - 10,01 - 3,20 = 151 153,22

NO DZIEŃ DOBRY. ZALEGŁE 3KM ...
źródło: bieeeganko
  • 18
KTO WYSZEDŁ BIEGAĆ W ULEWĘ BEZ KOSZULKI? JA

KOMU BYŁO CHŁODNO? MI

@scorp02: Tak trzeba żyć. Paaaanie, po co koszulka jak pada? Żeby nasiąkła? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Masz 25 lat czy może jakoś ustawiałeś sobie ręcznie tętno maksymalne w Garminie? Chodzi mi o to, że zakresy stref masz wysokie, np. strefę maksymalną od 177 bpm. U mnie to jest niżej wszystko i zastanawiam się czy prawidłowo
@Soothsayer: ale chyba trzeba odpalić w Garminie jakiś test żeby on to dostosował, nie? I trzeba mieć do tego chyba właśnie czujnik na klacie. Bo inaczej on maksymalne tętno wyliczy 220 minus wiek i strefa maksymalna będzie pewnie od tętna maksymalnego minus 18. Przynajmniej u mnie tak jest i chyba to jest na stałe. Tylko ja nie mam czujnika na klatę.