Aktywne Wpisy

agdybytak +311
ja #!$%@?, ale mieliśmy szczęście, że PIS z Konfą nie mają większości, to byłaby katastrofa porównywalna do przejęcia władzy przez Łukaszenkę w latach 90 xDDD
#konfederacja #bekazkonfederacji #polityka
#konfederacja #bekazkonfederacji #polityka

Naftali_Aronowicz +117
Zrobiłem to. Po 15 latach #!$%@?, w ciągłym stresie, z ludźmi opętanymi tzw sukcesem rzuciłem to wszystko w #!$%@?. Skończyło się wielkie międzynarodowe korpo i wielkie miasta Europy. Nie mam już na to siły i ochoty. Jest obecnie wiocha gdzie nikogo nie ma, jedno auto na pół h przejeżdża. Nie rozmawiałem z nikim oprócz kobiety i vr od miesiąca. Góry, lasy, geriatria i wieczny spokój, tego mi było potrzeba żeby nie zwariować

#kredyt2procent #nieruchomosci #kredythipoteczny
@gerijerrypl @Rogaldinio Też mi się tak wydaje, że to za duże ryzyko. Wypadnie jakiś dodatkowy koszt, to już po mnie.
@DeoLawson : Pierwsza opcja ale nie chce za bardzo żyć załóżmy przez rok, dwa z świadomością że
@struspedziwiart:
To tak jakby zakładać, że jest pewność 500plus i na tej podstawie planować miesięczny budżet na n lat w przód.
Nie ma żadnej pewności, jedno głosowanie i dopłat nie ma. Tak samo jak 500plus. To nie umowa.
@lentilek
Weź pod uwagę, że przy takim obciążeniu każda zmiana pracy itp. będzie znacznie mniej komfortowa.
Tracisz niezależność.
@lentilek: ale wiesz, że w ciele ludzkim nie tylko zęby mogą się #!$%@?ć? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mówię, że masz się badać wzdłuż i wszerz, ale miej na uwadze inne losowe zdarzenia. Np. moja ciotka miesiąc temu się wywróciła na zakupach (śliska podłoga), złamanie otwarte — poskładali byle jak na sorze, trzeba było później na prywatną
@LaurenceFass: Myślałem o tym, przez kilka lat nie będę miał, budował sobie żadnej poduszki finansowej. A jakikolwiek okres bez pracy, nie wiem nawet l4 dłuższe może mnie zmieść z planszy.