Aktywne Wpisy
piotr_p0lak +51
W polsce rośnie liczba singli, mężczyźni uwierzyli w bzdety że mając 30-35 lat mają szanse u kobiet 20-25 lat, a kobiet po 30 nie chcą bo uważają że kobieta po 30 magicznie traci płodność XD. Ba, typy po 40 łudzą się że mają szanse u dwudziestolatek.
Żalą się jakie baby złe, nie rodzą dzieci mają wymagania z kosmosu, a to samo można powiedziec o facetach. Starsi panowie 30-40 lat uważają że mają
Żalą się jakie baby złe, nie rodzą dzieci mają wymagania z kosmosu, a to samo można powiedziec o facetach. Starsi panowie 30-40 lat uważają że mają
rysio77 +508
Życie jest p------e. Brat 28 zdecydował zakończyć swoje życie. Mama bez pęcherza (rak pęcherza), w trakcie immunoterapii, leży w szpitalu po polekowym uszkodzeniu wątroby, cudem żyje, ma silną wolę życia, mimo tego wszystkiego.
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł

#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
29 lvl. 9k brutto, różowa 8k brutto.
Siemka mirki, Zastanawiam się, czy przy takich dochodach ma sens branie kredytu na mieszkanie. Niestety, nie posiadam żadnych oszczędności, jedynie 10 tysięcy złotych na koncie. Moje jedynym wydatkiem związanym z mieszkaniem jest wynajem pokoju, który kosztuje 1,5k miesięcznie.
Doszedłem do punktu w życiu, w którym chciałbym wreszcie ładować te pieniądze na własne mieszkanie. Niestety, nie posiadam środków na wkład własny. Zastanawiam się, czy warto skorzystać z programu rządu oferującego mieszkanie bez wkładu własnego, czy też może powinienem wrócić do rodzinnego miasta i próbować odkładać jak najwięcej pieniędzy każdego miesiąca. Różowa by miała swoją część na wkład własny od rodziców. Ja niestety tak dobrej sytuacji nie mam.
Ciężka to jest dla mnie sytuacja i chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim korzystaj okazji z ujemnie oprocentowanego kredytu od rządu. Jak teraz nie weźmiesz to będziesz żałować, bo drugiej okazji możesz nie mieć. Możesz brać ten kredyt bez wkładu własnego.
@Ciuralla1: przecież to niecałe 6,5k netto. Może OP miał jakieś większe wydatki, typu korona na ząb czy zabieg chirurgiczny, po parę tysięcy leci. Okolice 30 lat to już nie to co dekadę wcześniej.
Potem ktoś ciężko choruje lub umiera i się dramaty.
Poza tym gdzieś połowa Polaków nie posiada oszczędności, więc nawet 10k sprawia, że jest się w tej "lepszej" grupie, ale oczywiście wg wykopu należy oszczędzać 50k w rok, to nic trudnego ( ͡° ͜ʖ ͡
A nie, przecież ty zarabiasz minimalną xD
@wetorek2: oczywiście, ale bez sensu się ciskać do kogoś z zarobkami 6,5k, że nie śpi na kasie, jakby wszystko na k--s i boks wydał