Aktywne Wpisy
n-ke +236
Rankingorze, Legia miała 34 kolejki, żeby udowodnić, że zasługują na puchary. Nie odbierajmy kibicom i piłkarzom GKS prawa do fajnych wspomnień z europy. Zasłuzyli.
#mecz
#mecz

marek2092 +82
A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file3474078724422662590
Pobierz

#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
29 lvl. 9k brutto, różowa 8k brutto.
Siemka mirki, Zastanawiam się, czy przy takich dochodach ma sens branie kredytu na mieszkanie. Niestety, nie posiadam żadnych oszczędności, jedynie 10 tysięcy złotych na koncie. Moje jedynym wydatkiem związanym z mieszkaniem jest wynajem pokoju, który kosztuje 1,5k miesięcznie.
Doszedłem do punktu w życiu, w którym chciałbym wreszcie ładować te pieniądze na własne mieszkanie. Niestety, nie posiadam środków na wkład własny. Zastanawiam się, czy warto skorzystać z programu rządu oferującego mieszkanie bez wkładu własnego, czy też może powinienem wrócić do rodzinnego miasta i próbować odkładać jak najwięcej pieniędzy każdego miesiąca. Różowa by miała swoją część na wkład własny od rodziców. Ja niestety tak dobrej sytuacji nie mam.
Ciężka to jest dla mnie sytuacja i chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim korzystaj okazji z ujemnie oprocentowanego kredytu od rządu. Jak teraz nie weźmiesz to będziesz żałować, bo drugiej okazji możesz nie mieć. Możesz brać ten kredyt bez wkładu własnego.
@Ciuralla1: przecież to niecałe 6,5k netto. Może OP miał jakieś większe wydatki, typu korona na ząb czy zabieg chirurgiczny, po parę tysięcy leci. Okolice 30 lat to już nie to co dekadę wcześniej.
Potem ktoś ciężko choruje lub umiera i się dramaty.
Poza tym gdzieś połowa Polaków nie posiada oszczędności, więc nawet 10k sprawia, że jest się w tej "lepszej" grupie, ale oczywiście wg wykopu należy oszczędzać 50k w rok, to nic trudnego ( ͡° ͜ʖ ͡
A nie, przecież ty zarabiasz minimalną xD