Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: mordo, czy jakanie nie jest spowodowane wewnetrznym stresem, niska samoocena, czy jakis emocjonalnym rozchwianiem? Czy jakasz sie mocniej kiedy jestes zdenerowowany? Bo jesli tak, to masz odpowiedz na to, jak z tym walczyc. Mialem bardzo dobrego ziomka w liceum ktory sie jakal. Gosc byl mega inteligentny ale werbalizacja poprawiala sie dopiero po paru piwach kiedy przestawal odczuwac napiecie wewnetrzne. Denerwowanie sie tym ze sie jaka, powoduje jeszcze gorsze problemy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powiedziała, że to nie to, bo nie szło się z Tobą dogadac. Przykro mi że szydzili z Ciebie w szkole, my mieliśmy w liceum gościa, który się jąka - też zawsze i wszyscy go bardzo lubili i dalej lubia. Zawsze miał też dziewczynę, po prostu się jąka i tyle. Ale zawsze normalnie można, nim bylo pogadać i nigdy nie przeżywał swojego jąkania, więc nikt nie zwracał na to uwagi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam wrażenie że zbyt bardzo się tym przejmujesz, przez co Twój problem jeszcze bardziej eskaluje. Normalne osoby są tak skoncentrowane na sobie, że mają gdzieś to jąkanie najwyżej sobie pomyślą przez 10 sekund coś złego i tyle.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Jak masz dostęp do medykamentów to sprubuj czegoś otumaniającego, zdrowi ludzie którzy są w stresie albo pobudzeniu potrafią się jąkać a jeżeli ty masz to od małego non stop to przy stresie pewnie jest jeszcze gorzej, tak mi się wydaje, pewnie stresujesz się tym że cię oceniają za to jąkanie i zaczynasz się nakręcać jeszcze gorzej? Czy próbowałeś znaleźć jakaś sytuacje kiedy jąkałeś się mniej? próbowałeś jakiś używek?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Może przed spotkaniem napisz wprost, że masz taki problem? Ukrywasz ten ważny fakt idąc na randkę i jesteś zdziwiony, że dziewczyna nie wie jak się zachować i że jest problem z komunikacją.
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: pie-pie-pie-p-----l je ;) a tak na serio to dystans do siebie i tyle, daj im wcześniej znać, że się jąkasz żeby nie było zaskoczenia. To w sumie lepsze niż Tourett na pierwszą randke. Będzie git
  • Odpowiedz