Aktywne Wpisy

mirko_anonim +142
✨️ Gorzka prawda o lekarzach w Polsce Ⓘ
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,

Sleepypl +709

A w komentarzach jest jazda bez trzymanki, bo praktycznie wszyscy uważają, ze tatuażysta jest bez winy a winna jest dziewczyna bo: debilka, za głupotę się płaci, miała co chciała, każdy wie, ze oka się nie rusza.
I o ile dla mnie pomysł tatuowanie oczu jest kontrowersyjny, to jeśli na niego wpadnę i pójdę do profesjonalisty, który się zgodzi to zrobić, to oczekuje, ze ten typ wie co robi, poinformuje mnie o konsekwencjach, i użyje odpowiedniego sprzętu. A jeśli nie potrafi i nie ma sprzętu to odmówi wykonania takiej usługi.
No ale fakt, to nie on zawinił, zawiniła klientka, która mu zaufała, ze potrafi takie rzeczy robić.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wgdRHxDyjtxpjbppjKFTechBPbcw2YX3orDGfmEP2bMusK8ic9HgFfrMEi5FQhJ7l&id=100064293625532
#tatuaze #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #prawo
Profesjonalnie tzn fachowo, z wiedzą ekspercką. A profesja to zawód. Typowy Seba może wykonywać profesje tatuażysty.
Gdyby był profesjonalistą to poinformował by ją o niebezpieczeństwie, a konsekwencji i koniec końców wykonał zabieg, bądź nie, bo profesjonalista wie na co go stać. A pomieszanie tuszy/ brak wiedzy jakiego używać= nie profesjonalnie.
1. «osoba zajmująca się zawodowo jakąś dziedziną»
2. «ktoś, kto ma duże umiejętności w jakiejś dziedzinie i doskonale wykonuje swoją pracę»
To ze sjp, użyłam poprawnie tego słowa, a Ty manipulujesz definicja jak Ci pasuje.
@aarahon: no, teraz Sanepid powinien się zająć tatuowaniem oczu, prawda? xD
Z kim ja siedzę...
@wymiar-sprawiedliwosci: creme de la creme przykładu boomerstwa i ograniczenia umysłowego. Ludzie wydają zarobiony hajs na co chcą. no fest straszne. Nie każdy ma takie same zainteresowania zainteresowania. Jak dla mnie swoim hajsem mogą nawet rozpalać w kominku przeglądając akcje na zrzutka.pl
Dziewczyna kretynka jakich mało jednak tak jak Ty uważam - jeśli się na coś umawiają to klient powinien otrzymać stosowną usługę.
Nawet jakby się umówili za pieniądze, że ma jej z-----ć młotkiem (podobny poziom zidiocenia), a z-------y jej siekierą to uważam, że powinien ponieść karę za niespełnienie warunków umowy.