Aktywne Wpisy
SmugglerFan +148
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +125
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
A w komentarzach jest jazda bez trzymanki, bo praktycznie wszyscy uważają, ze tatuażysta jest bez winy a winna jest dziewczyna bo: debilka, za głupotę się płaci, miała co chciała, każdy wie, ze oka się nie rusza.
I o ile dla mnie pomysł tatuowanie oczu jest kontrowersyjny, to jeśli na niego wpadnę i pójdę do profesjonalisty, który się zgodzi to zrobić, to oczekuje, ze ten typ wie co robi, poinformuje mnie o konsekwencjach, i użyje odpowiedniego sprzętu. A jeśli nie potrafi i nie ma sprzętu to odmówi wykonania takiej usługi.
No ale fakt, to nie on zawinił, zawiniła klientka, która mu zaufała, ze potrafi takie rzeczy robić.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02wgdRHxDyjtxpjbppjKFTechBPbcw2YX3orDGfmEP2bMusK8ic9HgFfrMEi5FQhJ7l&id=100064293625532
#tatuaze #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #prawo
@wymiar-sprawiedliwosci: moim zdaniem gość powinien zostać ukarany skoro jako profesjonalista nie wiedział jak to wykonać bezpiecznie.
No to fajnie. Laska z p-------m pomysłem straciła wzrok, a koleś który zrealizował ten p------y pomysł zapłaci karę za spapranie tego już poronionego zadania. Wszechświat osiągnął równowagę
@TompsonzPolski: Są tysiące ludzi którzy godzili się na pierwsze laserowe korekcje wzroku i do dziś ponoszą tego konsekwencje
Ogólnie to sprawa nie jest nowa, tu artykuł sprzed dwóch lat https://wroclaw.naszemiasto.pl/ola-z-wroclawia-wytatuowala-sobie-oczy-stracila-wzrok-a-to/ar/c1-8233031
@TompsonzPolski: dokładnie tym były pierwsze laserowe korekcje wzroku xD może nic nie poprawiała, ale przynajmniej oczy szczypią, łzawią, są podatne na słońce i gorzej się widzi kilka lat po zabiegu
@Maly_Jasio: on akurat popełnia wykroczenie, dziewczyna żadnego prawa nie łamała.
@makaronzjajkiem: no dokładnie to, nie wiem co tu się o------o w tym wpisie że ludzie nie są w stanie tego zrozumieć xD
Niestety, ale tutaj ściek w tym temacie jest jeszcze większy. Po wykop20 została cała śmietanka internetu XD
@rudyba: no i na tobie spoczywa odpowiedzialność za swoje działania i za wybór tego profesjonalisty.
Jeżeli decydujesz się na coś bardzo ryzykownego, co nie jest normą w społeczeństwie i nie jest popularne to niestety to Ty musisz w pewnym stopniu się znać i być w stanie zweryfikować, czy osoba której powierzasz życie jest kompetentna. Rozumiem gdyby to był lekarz i poszłaby z jakąś chorobą, a niekompetentny lekarz by jej zdrowie uszkodził, no ale kurde to jest tatuażysta, którzy nie wiem czy oni przechodzą nawet
Do wszystkich tych co nadal mówią że winę ponosi dziewczyna: taki inny aczkolwiek podobny przykład.
Jeśli pójdę skoczyć na bungee i lina będzie nie przypięta to nadal moja wina? Bo z wypowiedzi wyżej wynika że tak bo się podjąłem takiej aktywności xD