Aktywne Wpisy

Kogo lubię na wykopie:
@Melkovva_ - najfajniejsza dziewczyna ♥️ wpuściła mnie na serwer, mam nadzieję że się poznamy lepiej
@Musze_wygrac_zycie - jak usunęłam pierwsze konto na wykopie to zauważyła, jesteś super nigdy tego nie zapomnę :)
@zssrauamaiw - jest w porządku nic do niej nie mam, kibicuję z Sober Plus
@Vermeerrr - mało się znamy ale już Cię lubię, bo postujesz na #damskiprzegryw
@Zoyav - blokowała mnie bo nie
@Melkovva_ - najfajniejsza dziewczyna ♥️ wpuściła mnie na serwer, mam nadzieję że się poznamy lepiej
@Musze_wygrac_zycie - jak usunęłam pierwsze konto na wykopie to zauważyła, jesteś super nigdy tego nie zapomnę :)
@zssrauamaiw - jest w porządku nic do niej nie mam, kibicuję z Sober Plus
@Vermeerrr - mało się znamy ale już Cię lubię, bo postujesz na #damskiprzegryw
@Zoyav - blokowała mnie bo nie

maciorqa +1
Dobra, to mam parę pytań odnośnie obecnej sytuacji w branży programowania:
1. Czy faktycznie aktualnie sporo firm redukuje miejsca pracy i zwalnia programistów?
2. Czy faktycznie aktualnie wymagania na juniora są takie jak kilka lat temu były na mida?
3. Czy faktycznie programowanie to teraz taki wyścig szczurów, że programiści po godzinach douczają się nowych technologii/frameworków aby być "na czasie" i pokazać, że są lepsi od innych?
4. Czy są przypadki programistów, którzy mają spore doświadczenie
1. Czy faktycznie aktualnie sporo firm redukuje miejsca pracy i zwalnia programistów?
2. Czy faktycznie aktualnie wymagania na juniora są takie jak kilka lat temu były na mida?
3. Czy faktycznie programowanie to teraz taki wyścig szczurów, że programiści po godzinach douczają się nowych technologii/frameworków aby być "na czasie" i pokazać, że są lepsi od innych?
4. Czy są przypadki programistów, którzy mają spore doświadczenie
źródło: code-1839406_1280-e1500104552434
Pobierz

#pytanie
źródło: Screenshot_9
PobierzJeżeli zagraża ci niebezpieczeństwo, to powinieneś mieć prawo użyć do obrony tego co masz pod ręką, w tym przypadku pojazdu. W tym niewolniczym państwie patusiarstwo i kryminaliści są dla zwykłego obywatela nietykalni, a powinno być na odwrót. Jak na drodze szybkiego ruchu zajeżdża ci drogę jakiś agresywny typ i wychodzi do ciebie z nożem, to
@deepblue_: jakby stanęła 2 metry dalej na chodniku to by żyła ¯\(ツ)/¯
Już widze, jak grzecznie siedzisz godzinę w autobusie na miejscu pasażera, bo patusy się n----------ą, a kierowca stoi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SarahC: oczywiście, ale policjant pewnie powinien wezwać posiłki, krzyknąć "policja, spokój", machnąć legitymacją, zatrzymać jedną osobę, ewentualnie w ogóle poczekać na te posiłki, jeśli czułby, że nie da rady przeciwko całej grupie. Nie wiem jak wygląda procedura, ale
@ArchDelux: ten "patus" wyszarpywał drzwi przy szoferce autobusu po tym jak kierowca celowo przejechał autobusem kobietę.
#pytanie
@Bunch @hu-nows @miauczar Polaryzacja na dwie równe frakcje w przypadku tego autobusu wynika z tego ze wydarzyły się dwie rzeczy w tym samym czasie. Ci którzy przypadkiem mieli oczy na kobiecie widzieli przejechana kobietę sekundę potem naturalna relacje oburzonych
źródło: comment_1650689716Q3KPhqHH1QL4xZRNA8GEbB
Pobierz@deepblue_ Ale to jest akurat chore że 2 lata jest przetrzymywany w areszcie. Jest karany i pozbawiany wolności zanim udowodniono mu winę prawomocnym wyrokiem. Mamy tu do czynienia z nadużyciem władzy przez aparat państwa. Areszt tymczasowy to zawsze powinna być ostateczność, a większość spraw powinno się załatwiać dozorem i zakazem opuszczania kraju. To w ogóle
Zresztą najważniejsze, że chłop 2 lata bez wyroku siedzi, a nie co wykopowi eksperci o tym sądzą xD
Ale ta sytuacja wyglądała inaczej i wszyscy dobrze o tym wiemy :)
Co ty gadasz człowieku? Jak najbardziej masz do tego prawo, nazywa się to obrona konieczna.
@Bunch:
ladna manipulacja :D
to dziwne, ze nie przejechal tych patusow, co go to chcieli niby pobic tylko bogu winna dziewczyne...