Aktywne Wpisy

tesknilam_ +733
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +711
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

źródło: temp_file.png4355084799225743555
Pobierz@SpasticInk: No tej gdy żona nie pracuje i w zamian dochody dzielicie na 2 osoby i jeśli wpadasz w drugi próg to masz 2x wyższy limit. Oczywiście musisz wtedy też finansować żonę która oprócz codziennej konsumpcji żywności i ciuchów (przypominam że musi nie pracować żebyś miał korzyści podatkowe) szybko zacznie wymyślać konieczne inwestycje w większe mieszkanie, nowsze auto i wakacje w XYZ no ale to przecież
@SupreminTHC: mozna wziac bo sie chce, sam jestem 7 lat po slubie i nie zaluje, bo czego? i tak bylismy razem 10 lat przed slubem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@michal0110 no i są przeciwnikami małżeństw. wszystko się zgadza ( ͡º ͜ʖ͡º)
@PfefferWerfer: twierdzisz, że typowa klepaczka w korpo ma 12k brutto?
@mamabijeatataniezyje: jak czytam takie teksty jak tego przegrywa to się zastanawiam jak ja przetrwałem 35 lat w związku bez chęci rozstania ( ͡° ͜ʖ ͡°)