Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuje pomocy kogoś kto się zna na inwestycjach. Odziedziczyłem duży spadek po babci - prawie 150k. Chciałem jakoś z tego zrobić solidny dochod pasywny. Chodzi mi tylko o to aby nie musieć już pracować aby dostawać co miesiąc odsetki z wynajmu lub dywidend - tyle aby się utrzymać.
Wiem że na nieruchomości to za mało, myślałem o garażach lub giełdzie. Jakieś rady w co najlepiej teraz.
#gielda #nieruchomosci #inwestycje #spadek #dywidenda #oszczednosci
─
Potrzebuje pomocy kogoś kto się zna na inwestycjach. Odziedziczyłem duży spadek po babci - prawie 150k. Chciałem jakoś z tego zrobić solidny dochod pasywny. Chodzi mi tylko o to aby nie musieć już pracować aby dostawać co miesiąc odsetki z wynajmu lub dywidend - tyle aby się utrzymać.
Wiem że na nieruchomości to za mało, myślałem o garażach lub giełdzie. Jakieś rady w co najlepiej teraz.
#gielda #nieruchomosci #inwestycje #spadek #dywidenda #oszczednosci
─
miku555 +14
Jakby sie z nimi wyklocic i postraszyc UOKiK to podejrzewam, ze po jakims kontakcie z kierownkiem pewnie by w koncu oddali pieniadze do reki ale jak komus sie nie chce wyklocac albo po prostu jest mniej zaradny to go przekreca z tym zwrotem na karte podarunkowa. W ogole to ktos z was kiedys cos zglaszal do tego UOKiK i moze powiedziec jak dziala ta organizacja? Pomaga cos czy dziala jak wszystko w tych osranym chlewie o nazwie Polska czyli jest ale tylko teorytycznie a Grazynom ktore tam pracuja nic sie nie chce zrobic?
A moze wy robiliscie wlasnie jakies zwroty w sieciowkach i tez wam probowali wcisnac karte podarunkowa? Moze macie jakies doswiadczenia? Nie rozumiem dlaczego jak kupuje telefon, telewizor czy lodowke to te wszystkie firmy normalnie oddaja kase a te dziady, oszusty co sprzedaja ubrania wciskaja te karty podarunkowe bo to juz nie pierwsza firma od ktorej slysze ten przekret.
#prawo #pieniadze #podatki #modameska #moda #streetwear #pytanie #afera #ciekawostki
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@kamil-tika: jaki artykuł?
Rękojmia za wady fizyczne jest obowiązkowa i korzysta się z niej przy zakupach stacjonarnych
Przepraszam, ale czytając twoją wypowiedź nie mogę powstrzymać śmiechu. Na czym nie możesz być? Chłopie piszesz o kupnie kurtki za parę stówek w jednym z tańszych sklepów nie o kupnie samochodu lub mieszkania za kilkadziesiąt/kilkaset koła. Chcieli oddać na kartę bo taki regulamin jest w ich sklepie a 10 lat temu akurat w
No to od tego jest rękojmia, a nie zwrot.
Potoczny zwrot to inaczej odstąpienie od umowy
Odstąpienie oznacza w praktyce zwrot tego co dwie strony otrzymały. Ty kase a sprzedawca produkt